Macron: A bőség korának végét éljük

2022. augusztus 25. 11:19

Vége van a gondtalanságnak és a bőségnek – figyelmeztette a várható gazdasági megrázkódtatásra honfitársait Emmanuel Macron francia elnök.

2022. augusztus 25. 11:19
null

A politikus ezzel utalt a nagy hullámvölgyre, amely az új tanév kezdetével esik egybe. Az Elysée-palotában tartott kormányülést megelőzően, amelyet kivételesen a tévé közvetített, Macron felemlegette a jelenlegi súlyos válságok sorozatát, Ukrajnától kezdve egészen az országot sújtó aszályig.

Nagy változást élünk át. Úgy tűnhet, hogy a pillanat, amelyet most élünk, súlyos válságok sorozatából áll”

– jelezte a francia elnök, aki úgy véli, a most tapasztaltak nem más, mint egy nagy felfordulás.

A politikus úgy értékelt, a jelenlegi helyzettel szembesülve a franciák nagy aggodalommal reagálhatnak a történtekre. Éppen ezért elvárja a kormánytól, hogy tartsa a szavát, és tartsa tiszteletben a nemzetnek tett kötelezettségvállalásait. Felszólította minisztereit, legyenek komolyak az autoriter rezsimek megerősödésével kapcsolatban, legyenek hitelesek és ne engedjenek a demagógia kísértésének.

Legyenek komolyak az illiberális rendszerek felemelkedésével szemben”

– utasította kormányát a francia államfő.

(MTI)

Nyitókép: Eric Gaillard/AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. augusztus 25. 17:41
Macron: A bőség korának végét éljük A Korán bőségének meg a kezdetét.
Langyos hurkazsír
2022. augusztus 25. 17:35
Húzza már le valaki a wc-t. Napokban hallottam,a francia reaktorok fele januártól áll.Karbantartás miatt...?Kiderült,hogy az amerikai technológiát francia hekkeléssel akarták felturbózni.Hááát, nem sikerült.Olyan helyeken korrodálnak dolgok ahol nem szabadna.Gratulálok.
toyoda
2022. augusztus 25. 17:08
Valami ne OK. Hogy van az akkor, hogy illiberális "rendszerek emelkednek", itt meg a "bőség kora véget ért"? Elbasztátok az összes hülyével együtt, mikor valjátok be?...
Aranykor
2022. augusztus 25. 17:07
Ez igen. Mindennél fontosabbak ezeknek a libsi dolgok. Ennivaló lehet, hogy nem lesz, meg fütés sem, csak a gazdagoknak. De szülhetnek a férfiak, stb. A Nyugatnak annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!