Első alkalommal állít sátrat zsidó szervezet a Budapest Pride-on

2022. július 14. 13:43

Zártkörű érzékenyítő beszélgetést és LMBTQ-támogató istentiszteletet is szerveznek.

2022. július 14. 13:43
null

A JCC Budapest - Bálint Ház idén is csatlakozik a nemzetközi Elfogadás Hónapjához, de az eddigi évekkel ellentétben nem csak a Budapest Pride által szervezett eseményeknek adnak otthont, hanem aktívan részt vesznek a felvonuláson: 

zsidó sátrat állítanak a menetet lezáró Civil Faluban is.

A sátorban pedig a témához illő ajándékokkal és edukációs anyagokkal várják az érdeklődőket – írta a Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében.

LMBTQ-támogató zsidó istentiszteletet is szerveznek

Hozzátették, hogy a Salom Klub keretein belül tartanak egy zártkörű érzékenyítő beszélgetést, a Szim Salom Hitközséggel együtt pedig a Bálint Házban LMBTQ-támogató zsidó istentiszteletet is szerveznek.

Mint írták, a JCC Budapest - Bálint Ház idén kiemelt figyelemmel foglalkozik az LMBTQ-fókuszú témákkal, így ősszel is terveznek további eseményeket.

A programsorozat a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetségének támogatásával jött létre – derült ki a közleményből.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illibernyák
2022. július 18. 19:09
Szájer kint van ezek szerint?
Wendriner
2022. július 15. 18:36
ó , ha ezt Homonnay megélhette volna.
ujujuj
2022. július 15. 12:45
Rájöttek, hogy jó üzlet. A prájdon már sátrat is szokás verni? Eddig nem úgy volt, hogy végigrángatják magukat a buzerátorok az Andrássyn, aztán mindenki mehet a dolgára? Aztán jövőre mi lesz? Majd külön boltot is fognak építeni a a jeles alkalomra?
luisbathhelena
2022. július 15. 10:35
MInt a viccben a skinhead: ne fokozd cigány....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!