Zelenszkij: Nem hiszek Moszkvának, Putyin egész Ukrajnát akarja

2022. július 08. 15:47

Szerinte Putyin elnök nem tett le arról a szándékáról, hogy elfoglalja az egész országot, viszont ha a körülmények jól alakulnak, hamar véget érhet a háború.

2022. július 08. 15:47
null

Oroszország állandóan változtatja üzeneteit Ukrajnában indított háborújának terveiről, de Vlagyimir Putyin elnök nem tett le arról a szándékáról, hogy elfoglalja az egész országot – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett pénteken.

 Az ukrán elnök kijelentette, hogy nem hisz Moszkvának, mert állandóan változtatja a retorikáját:

Zelenszkij hozzátette, hogy Oroszország terveit és térképeit megtalálták lezuhant pilótáiknál és elfogott katonáiknál, akik elmondták, azt a parancsot kapták, hogy 2-3 napon belül foglalják el Kijevet.    

Kihangsúlyozta, hogy Ukrajna azért kér még több fegyvert partnereitől, hogy ellenállhasson ellenségének. Oroszországnak a Donyec-medencében több a tüzérségi fegyvere, több rakéta-sorozatvetője van, mint az ukrán hadseregnek. Több katonát is veszítenek,

– tette hozzá. 

Zelenszkij szerint ha néhány körülmény megfelelően alakul, akkor a háború még az év vége előtt véget érhet. Fontosnak nevezte azt is, hogy Moszkva lássa: a világ országai együtt állnak ki Ukrajna mellett.

(MTI)

Nyitókép: STR / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS-SERVICE / AFP

Zelenszkij Bidennek: Sokat segítenek, de ez nem elég. Az ukrán elnök Kijevbe invitálta amerikai kollégáját. Bővebben...

 Az ukrán elnök Kijevbe invitálta amerikai kollégáját.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. július 10. 09:48
Nyilvanvolo, hogy az oroszok az egesz Ukrajnat akarjak, u.i. ha egyszer sikerulne oket felfegyverezni modern amerikai fegyverekkel, akkor Ukrajna visszavaghatna az oroszoknak. Ukrajna elfoglalasa eseteben az USA fegyverszallitas viszont ertelmetlenne valna. Az egesz buktatoja viszont az, amit nem ugy nez ki, hogy Zelenski, ill az USA es szovetsegesei felfognanak, hogy az oroszok vesztesre allasuk eseten kilovik az osszes atomraketajukat. Ezek utan pedig johet Zelenski es az USA reszere a nagy kerdes, HOGY MI ENNEk AZ OROSZOK ELLENI HABORUNAK AZ ERTELME? A FOLD ES Az EGESZ EMBERISEG UI KIPUSZTUL!
Andreas1970
2022. július 10. 09:41
Nyilvanvolo, hogy az oroszok az egesz Ukrajnat akarjak, u.i. ha egyszer sikerulne oket felfegyverezni modern amerikai fegyverekkel, akkor Ukrajna visszavaghatna az oroszoknak. Ukrajna elfoglalasa eseteben az USA fegyverszallitas viszont ertelmetlenne valna. Az egesz buktatoja viszont az, amit nem ugy nez ki, hogy Zelenski, ill az USA es szovetsegesei felfognak, hogy az oroszok vesztesre allasuk eseten kilovik az osszes atomraketajukat. Ezek utan pedig johet Zelenski es az USA reszere a nagy kerdes, HOGY MI ENNEk AZ OROSZOK ELLENI HABORUNAK AZ ERTELME? A FOLD ES Az EHESZ EMBERISEG UI KIPUSZTUL!
Attila1970
2022. július 09. 11:25
Nagyon remélem, hogy legalább Kijev ig eljön a medve!!! :)
Pathfinder76
2022. július 08. 20:59
Miért visel lövedékálló mellényt az épületben? Ráadásul ballisztikai védőbetét nélkül.... Nevetséges...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!