Zelenszkij: Barbárság, hogy az oroszok bombázták Odesszát a megállapodás után (videó)

2022. július 24. 08:14

A támadást az EU és az USA is elítélte.

2022. július 24. 08:14
null

Barbaságnak nevezte Volodimir Zelenszkij, hogy az oroszok bombázni kezdték szombat reggel Odessza kikötőjét órákkal azután, hogy pénteken aláírták az orosz-ukrán gabonaszállítási egyezményt – írta a Guardian.

Az ukrán elnök szerint

„Ez csak egy dolgot bizonyít: bármit mond és ígér Oroszország, meg fogja találni a módját, hogy azt ne tartsa be” – hangsúlyozta Zelenszkij az amerikai törvényhozókkal történt találkozóján.

A közösségi médiában megjelent felvételek szerint az egyik rakéta a kikötőn álló konténerek között robbant fel, nem messze egy ott horgonyzó hajótól – írta a portál.

Több ország is elítélte a támadást

A török védelmi miniszter szerint orosz tisztviselők azt mondták neki, hogy semmi közük a rakétához, nem hajtottak végre katonai műveletet Odesszában.A rakétatámadást az ENSZ, az EU, az USA, az Egyesült Királyság, Németország és Olaszország is elítélte – mutatott rá a Guardian.

A támadásról készült felvételt alább tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 26. 12:32
na most tényleg? barbárság? netán barátság?
nuknuk
2022. július 24. 18:06
Ogyessza a külföldi zsoldosok tábor és pihenőhelye.
lofejazagyban
2022. július 24. 14:40
az oroszok szerint egy ukri hadihajót és az amcsik HARPON rakátái raktárát számolta fel. A HARPON ellen elég nehéz lett volna védekeznie az orosz partraszálló hajóknak. Gondolom a HIMARS-okat is így próbálják kivenni a meccsből.
MrStokes
2022. július 24. 14:00
Gyenge trükk ez egy belevalo ügynöktől Zelenszkij....átlátszó. :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!