Manfred Weber: Elegem van abból, hogy Orbán Viktortól függünk

2022. július 03. 12:11

Az EPP elnöke szerint a kül- és biztonságpolitikában szakítani kell a teljes egyetértésen alapuló döntéshozatallal.

2022. július 03. 12:11
null

Az Európai Néppárt (EPP) elnöke a Der Tagesspiegel című német lap vasárnapi számában közölt interjúban kiemelte, hogy az EU nem részese Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának, de „háborús célpont”, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök „gyűlöli az életmódunkat, és visszataszítónak tarja a szabadságot, demokráciát és a jogállamiságot”.

„Nehéz télre kell számítanunk”

Weber szerint ezért „nehéz télre kell számítanunk”, mert az orosz államfő eddigi tevékenysége alapján abból kell kiindulni, hogy tovább korlátozza vagy akár teljesen leállítja a földgázszállítást az EU-ba, erre pedig már most fel kell készülni. Mint a politikus fogalmazott, a tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsnak még júliusban rendkívüli ülést kell tartania, amelyen előkészítik az EU „vészhelyzeti ellátását” őszre és télre. 

Feltétlenül dönteni kell a „kötelező érvényű energiaszolidaritásról” – húzta alá, kifejtve: el kell kerülni a koronavírus-világjárvány első szakaszában kialakult „zűrzavart”, amikor mindenki lezárta a határokat és „Európa kudarcot vallott”.

„A kül- és biztonságpolitikában szakítani kell a teljes egyetértésen alapuló döntéshozatallal”

Weber hozzátette azt is, hogy szerinte át kell alakítani az EU-t, mert nincs felkészülve a jelenkor „viharaira”, megpróbáltatásaira. Arról is szólt, hogy a kül- és biztonságpolitikában szakítani kell a teljes egyetértésen alapuló döntéshozatallal.

– mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 447 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2022. július 19. 12:36
Mint már régen leírtam, a libsik semmiben nem különböznek a kommunistáktól, csak rosszabbak! Előbb-utóbb mindenki ráébred kik ezek valójában és mi van a demokratikus álarc alatt!
polárüveg
2022. július 04. 00:56
Weber úr inkább azzal foglalkozzon, hogy nemsokára háborús helyzet alakulhat ki Németországban anélkül, hogy idegen harcoló csapatok lennének német földön. Ezt a helyzetet német és EU-s politikusok okozták. Tízmilliók fogják majd nagyítóval kutatni, hogy ezt a háborús helyzetet személy szerint kik okozták és miért. Vajon mit fognak a tömegek követelni? Egységesen és demokratikusan. Isten óvja Európa népeit!
Almassy
2022. július 03. 22:28
"... „kötelező érvényű energiaszolidaritásról” ..." Weber! Kinyalod a global-genderista seggeket és most kifosztanád az előrelátók spájzát?! Olyan európai...
Innogreen23
2022. július 03. 21:28
Manfréd, Manfréd. Nekünk meg veled van tele a faszunk. Tavasszal ki leszel rúgva a p.......ba. Ha addig nem fagysz meg. Csak hogy tudd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!