Elfoglalhatták az oroszok a legnagyobb ukrán hőerőművet (videó)

2022. július 26. 17:50

Az erőmű napok óta ostrom alatt állt.

2022. július 26. 17:50
null

Több fénykép is bizonyítja, hogy bejutottak az orosz katonák a Vuhlehirszka erőműbe, Ukrajna legnagyobb hőerőművébe – írta a Portfolio

A portál emlékeztetett rá, hogy az erőmű napok óta ostrom alatt állt. Majd hozzátették, hogy

az oroszok bejelentették, hogy pár órája az egész létesítményt elfoglalták.

Utóbbi állítás még nem teljesen alátámasztott, de több fénykép és egy videó is készült az erőmű számos pontján tartózkodó orosz Wagner-zsoldosokról. Ha még nem is foglalták el teljesen biztosan az erőművet, valószínűleg nagyon közel állnak hozzá az oroszok – mutattak rá.

Hónapokba telt, mire az erőmű orosz kézre került

Ami meglepő az eseménnyel kapcsolatosan az az, hogy majdnem hat hónapba telt, mire az erőmű orosz kézre került, pedig alig 6 kilométerre található a 2015 óta befagyott donbaszi frontvonalaktól, Szvitlodarszk mellett. Mint ismert, Szvitlodarszk települést még májusban foglalták el az orosz erők.

Oroszország folyamatosan szerzi meg az ukrán energiaellátásért felelős létesítményeket: a legnagyobb atomerőművet már április óta irányítják – tette hozzá a Portfolio.

Videón, ahogy az orosz zsoldosok körbeveszik az erőművet:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2022. július 27. 08:54
"hogy az erőmű napok óta ostrom alatt állt" Az erőmű EGYÁLTALÁN nem állt ostrom alatt. Bekerítették, elfoglaltak körben mindent, az ukránok meg az utolsó résen elpucoltak. (A terv is ez volt, körbeveszik, oszt az ukránok majd kijönnek, ha elfogyott a szén.) Érdekes ez a hír az ukrán hírrel összevetve, ami épp tegnap jelent meg, hogy megöltek 200 wagner tagok - a wagner épp elfoglalt két települést, meg a hőerőművet...
HunCsz
2022. július 26. 23:37
Érdekes a bohoc ezzel nem dicsekedett
Highlander07
2022. július 26. 23:02
Fogyatékos mandiner szerkesztők :D Feltételes mód, az :D bezzeg, ha az általatok nagyra tartott ukrán nácik jelentenek be valamit, az már mindjárt igaz :D Nem veszitek észre, hogy mennyire szánalmas, amit műveltek? ostoba barom ukránszopó mandiner :D
mokány
2022. július 26. 22:41
Vagnera olvasható a képen , ciril betűkkel .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!