Kisegítik egymást gázzal a szlovénok és az olaszok

2022. július 14. 18:23

Jóváhagyta a szlovén parlament az Olaszországgal kötött gázellátási szolidaritási megállapodást.

2022. július 14. 18:23
null

A szlovén infrastrukturális minisztérium közölte, hogy Olaszország már korábban ratifikálta a megállapodást. A szolidaritási mechanizmust akkor tudják a felek beindítani, ha a védett fogyasztók - a szlovén jogszabályok értelmében a háztartások, az egészségügyi és oktatási intézmények, illetve a szociális szolgáltatást nyújtó létesítmények - gázellátása veszélybe kerül.

Szlovéniának ez az első ilyen jellegű kétoldalú szerződése, amellyel segíti a gázellátás biztonságának garantálását. Ljubljana arra törekszik, hogy Ausztriával és Horvátországgal is hasonló megállapodást kössön.  

Hétfőn Csehország és Németország írt alá megállapodást arról, hogy a földgázszállítások kiesése esetén kisegítik egymást. A német gazdasági miniszter az aláírás után azt mondta, hogy hasonló kétoldalú megállapodásokat kellene kötnie az Európai Unió többi tagállamának is.

(MTI)

Kiemelt kép: AFP/Jens Buttner

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. július 15. 20:56
Az egyik fújja , a másik meg szívja.
az ember
2022. július 15. 06:00
a 2 milliós Szlovénia kisegíti a 60 milliós olaszokat
Zsolt75
2022. július 14. 23:09
Én meg megbeszélem a szomszéddal, hogy kisegítjük egymást mangóval, ha valamelyikünknek elfogy.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. július 14. 21:07
Befogja látni az összes álszent Eus libsi, hogy Európa az Orosz energiára épült és nem lehet pár hónap alatt semmissé nyilvánítani az erre kiépített infrastruktúrát. Na, ha ez bekövetkezik és sorra buknak meg az EU vezetők, köztük Ursula is, akkor fogja megnyerni Putyin Cár a különleges hadműveletet! Mert nem hiába nevezték el ezt így ezek a vicces ruszkik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!