Német EP-képviselő: Baráti hangú levelekkel és meleg szavakkal Orbánnál nem lehet elérni semmit

2022. július 02. 10:32

Markus Ferber szerint azonnal napirendre kell tűzni, hogy kezdődjön kötelezettségszegési vizsgálat hazánkkal szemben.

2022. július 02. 10:32
null

A Bizottság vizsgálja, hogy megsértette-e a közösségi jogot Magyarország, amikor kettős árat vezetett be a benzinkutakon – számolt be a Süddeutsche Zeitung. A cikkben kifejtik, hogy magyar autósok  Markus Ferber bajor keresztény szociális EP-képviselő szerint 40-60 százalékkal kevesebbet fizetnek az üzemanyagért, mint azok, akik külföldi rendszámmal közlekednek. A bajor képviselő úgy véli, hogy ez hátrányos megkülönböztetést jelenthet, hiszen az uniós polgárok esetében alapelv az egyenlő elbánás.

„Autoriter Orbán-kabinet”

„Az autoriter Orbán-kabinet az infláció elleni harcra hivatkozva, szeptember végéig tartja hatályban a rendeletet, ám a belső piacért felelős biztos azt sürgeti, hogy függesszék fel az alkalmazást, amíg nem zárul le a jogvita” – olvasható a cikkben. Azt is megtudhatjuk, hogy a biztos jelezte,  ha bebizonyosodik a jogsértés, akkor Brüsszelnek tovább kell mennie, amivel minden bizonnyal arra utalt, hogy

szerződésszegési eljárást kell indítani.

Markus Ferber szerint keményebb lépésekre lenne szükség, ugyanis úgy véli, hogy baráti hangú levelekkel, meleg szavakkal, Orbánnál nem lehet elérni semmit sem. Ezért azonnal napirendre kell tűzni, hogy kezdődjön kötelezettségszegési vizsgálat.

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tollas60
2022. július 03. 11:41
Miért akar buzulni a germán meleghangú levelekkel? Inkább adják oda a magyaroknak járó lóvét.
kukasmacska
2022. július 03. 00:28
Olasz példa: fizetős stadiontúra, olasz diákigazolvánnyal huszonéves egyetemistaként is a gyerekjegyet fizeted, ha külföldi vagy, akkor 16 évesen már a felnőttjegyet kell megvenned.
kukasmacska
2022. július 03. 00:22
Dán példa : pizzeria, a pulton kint a kártyaolvasó, rajta a nemzetközi kártyatársaságok jelzései. Eladó közli : csak dán kártyát fogad el, de 50 méterre van egy ATM, vegyünk ki kp-t és azzal tudunk fizetni. Francia példa : jónevű (régebben itt is ismert) benzinkút hálózat egységei kizárólag a saját tankolókártyáit fogadják el. A legtöbb kút a városban ahhoz a lánchoz tartozik.
Zuárd73
2022. július 02. 21:13
A Lipsi kormányok mit értek el a meleg szavakon kívül? Kevesebb mint 10 év alatt tökéletes káosz, népességcsere, létbizonytalanság, extra infláció, háborús veszély, pénzügyi és energiaválság, genderőrület. Ez lett a bivalyerős és biztonságos Európából! Igazán büszkék lehetnek magukra,főleg a németek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!