Öt új országot vett fel a „barátságtalan” államok listájára az orosz kormány

2022. július 22. 11:46

A listára európai országok kerültek fel, amelyek közül három is szomszédja Magyarországnak.

2022. július 22. 11:46
null

Görögország, Dánia, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia is felkerült pénteken az orosz kormány által „barátságtalannak” minősített külföldi államok listájára.

– áll az orosz korány közleményében.    

A listán szereplő országok számára korlátozzák vagy megtiltják az oroszországi lakosok alkalmazását diplomáciai és konzuli képviseleteiken. A pénteken ismertetett rendelet értelmében Görögország esetében 34, Dániáéban 20, Szlovákiáéban 16 fő ez a limit. Szlovénia és Horvátország nem vehet fel helyi alkalmazottakat. Az orosz kormány közölte, hogy a lajstrom, amelyen eddig az Egyesült Államok és Csehország szerepelt, tovább bővülhet.    

Márciusban a moszkvai kabinet jóváhagyta az Oroszországgal szemben barátságtalan cselekményeket elkövető - alapvetően az ukrajnai háború miatt szankciókat bevezető - 48 külföldi állam és terület listáját is. Ezen mások mellett szerepel az összes uniós ország, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada is. 

(MTI)

Nyitókép: Youtube

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. július 22. 19:18
Felmerül itt, hogy Magyarország rajta van e a listán. Segítek: Magyarország minden listán szerepel. Egyiken nem: az Uniós pénzeket kapó országok listáján. Azt hiszem, már 3. szankció után mi is besoroltunk a barátságtalanok közé. Ezért kellett duzzogva Szíjjártónak Moszkvába menni, hogy lássák, barátságtalan.
Armageddon
2022. július 22. 13:24
Asszem Magyarország is barátságtalan vagy már nem?
ujferi
2022. július 22. 13:20
Megdolgoztak érte, és az Unió is...
Jaznaju
2022. július 22. 13:16
Akik röhögnek az Oroszon (ill. a BRICS-tagállamokon) és bután semmibe veszik, azok ránéztek már a világtérképre? Nem hiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!