Nagy István: Biztosított az ország kenyere (videó)

2022. július 03. 14:44

Az agrártárca vezetője hangsúlyozta, Magyarországnak lesz elegendő gabonája.

2022. július 03. 14:44
null

Magyarországnak lesz elegendő gabonája – jelentette ki az agrárminiszter a Hír TV Bayer show című műsorában. Nagy István kiemelte, hogy a világ gazdasági helyzete jelenleg az orosz-ukrán háborútól függ.

Majd azzal folytatta „elegendő mennyiségű gabona termett Magyarországon”

Kevesebb jut exportra

Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. A hazai termés mennyiségét az időjárás befolyásolja leginkább és sok múlik azon, hogy a következő tíz napban lesz-e csapadék. Mint fogalmazott: „rendkívüli szárazság van és rendkívüli intenzív napsugárzás, e kettő együtt teljességgel nehezíti a növények életét, és ha nem érkezik csapadék, akkor valóban kukoricából és napraforgóból – főleg az Alföld területén – katasztrofális termésmennyiségnek nézünk elébe”.

– jelentette ki a tárcavezető.

A teljes beszélgetést vasárnap 21 óra 10 perctől tekinthetik majd meg a Hír TV Bayer show című műsorában.

Az említett részletek addig is az alábbi videóban hallgathatók vissza:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugatiszél
2022. július 03. 19:41
Megnyugtató, hogy negyed termés is biztosítja az ellátást, kérdés mi lesz jövőre meg azután. Ki fog itt termelni ilyen éghajlaton, ennyi csapadék mellett, ilyen gazdasági-támogatási környezetben? A jelenlegi gazdálkodási módunk nem életképes. Most próbálják öntözéssel még 20 évig folytatni, de csak elszikesítik, leamortizálják nullára a termőföldet. Újra kell gombolni az kabátot, a vízgazdálkodástól a támogatási rendszerig, különben vége a dalnak. És a miniszter annyit tud kinyögni, hogy szárazság van, de lesz kaja 2023-ban. Utánunk az özönvíz... akarom mondani a sivatag! Hát ez elég sovány teljesítmény egy politikustól.
djcs
2022. július 03. 17:35
https://palocgulyas.blog.hu/2022/07/03/hazudtok_reggel_delben_este
Brüsszelidemokrata
2022. július 03. 16:36
Biztosított a fidesz megélhetése is meg vagy 150000 évre .annyi pénzből amennyit elloptak
pesszimista
2022. július 03. 16:08
Nyugat Európa a II. világháborúban nagy árat fizetett azért, hogy képtelen volt az élelmiszer önellátásra. Ezért ettől kezdve óriási összegeket fordított a mezőgazdasági termelésre. Először a mennyiséget dotálták, aminek mellékterméke a sok eladhatatlan élelmiszer lett. Ezután azt preferálták, ha a gazdák nem vetik be földjeik egy részét. Az igazi megoldást az UNIÓ keleti bővítése hozta, melynek célja, hogy piacot találjanak a sok élelmiszer feleslegnek, s ahol szükséges munkaerőhöz jussanak. A Kelet-Európai országok vállalták az élelmiszeriparuk leépítését az UNIÓS tagság nyújtotta pillanatnyi előnyökért. /Ennek arca az a Raskó György volt államtitkárként, aki az ellenzéki összefogás agrár-stratégiáját dolgozta ki. / Ennek árát később megfizetik. Nálunk a föld nagyrészt a vagyonfelhalmozás eszköze lett, amin alapanyag termelés folyik a Nyugat-Európai Agrár gazdaság számára. A parasztságot a kommonisták ellenségnek tekintették, a háború után teljesen kivéreztették, majd felszámolva kolhozokba kényszerítették. /Lengyelország ebből kivétel, ott nem szerveztek Kolhozokat, ott a föld a parasztság kezén maradt, alapja lett a mai mezőgazdasági csodának. M.-on a parasztok egy része panelproli lett, a vidéken maradtak utódai pedig befüvesítették a kertjeiket, amit korábban maguknak megtermeltek azt a Szupermarketekben megvásárolták. Most önfeledten szidják az élelmiszer drágulást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!