Nemzeti válságtanács összehívását kéri az államfőtől Gyöngyösi Márton

2022. július 14. 13:11

A Jobbik elnöke szerint nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormány unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

2022. július 14. 13:11
null

Gyöngyösi Márton csütörtökön, az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: levélben fordul a nap folyamán Novák Katalin köztársasági elnökhöz, mert a kormánypárti képviselőcsoportok távolmaradása miatt értelmét vesztette az általa a múlt héten kezdeményezett pártközi egyeztetés a gazdasági válság kezeléséről, ezért azt lemondta.

A pártelnök azt mondta, hogy a kormányzatban semmiféle együttműködésre nincs hajlandóság, még a jelenlegi válsághelyzetben sem, ez pedig sértő a csaknem kétmillió ellenzéki szavazóra nézve.

Közölte: a nemzeti egységet megtestesítő köztársasági elnököt arra kéri, a pártok, a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletek bevonásával

Gyöngyösi a kormány unortodox gazdaságpolitikáját hibáztatja a kialakult helyzetért

„Magyarország válságban van, a forint árfolyama bezuhant, az infláció elszabadult, az Európai Uniótól a Magyarországot megillető forrásokat a kormány jogállamiságot tipró intézkedései miatt nem tudjuk lehívni, és az ország halad egy régóta nem látott és tapasztalt recesszió felé” – jelentette ki Gyöngyösi Márton, azt hangsúlyozva, hogy nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormányzat unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

– fogalmazott a Jobbik elnöke.

Hozzátette: a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) rendszerének átalakításával a kormányzat „vállalkozók százezreit hagyta az út szélén”, kilátástalan helyzetben, miközben feladta a rezsicsökkentést is.

(MTI)

Nyitókép: Gyöngyösi Márton Facebook-oldala

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. július 15. 17:48
Mit vizionál zsidózó úr? Az új jobbik miatt nem kell válságstáb!
nyugalom
2022. július 15. 11:56
Csak nem ez a hazaaruló akar dobrevaekkal, hajnallal tanacsokat adni?
Puffin75
2022. július 14. 20:43
Csurka Pista bácsi megmondta, hogy a jobbik az MSZP csicskapártja. ...és lám . Gyöngyi Marci igazi hazaáruló. Olasz és brüsszeli kommunistákkal ül le tárgyalni és egyeztetni, hogy Magyarországon hogyan keverje a szart.
Julismama2
2022. július 14. 17:19
Gondolom ezért tartja szükségesnek a válságtanácsot ez az IQ bajnok.. https://privatbankar.hu/cikkek/makro/meglepoen-optimista-brusszel-a-magyar-novekedest-illetoen.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!