Öt benzinkutat bezár a Shell Magyarországon

2022. július 28. 16:10

A cég szerint történelmi magasságokba emelkedett a hazai kereslet, miközben a régiós üzemanyagpiacon számottevően kisebb az alapanyagkészlet, ami komoly kihívások elé állítja őket.

2022. július 28. 16:10
null

Augusztus 1-étől bezárja öt benzinkútját a Shell, kettőt pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állít át a Shell Hungary Zrt. A cég szerint erre az üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében van szükség. A közleményükben írták, hogy a lépéssel az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas hazai értékesítési mennyiségek okozta kihívásokra reagálnak.

A cél az optimálisabb működés.

Az alábbi Shell-kutak zárnak be:

  • 1089 Budapest, Kálvária tér
  • 1112 Budapest, Hetényi u. 3.
  • 2370 Dabas, Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  • 8000 Székesfehérvár, Balatoni út
  • 8500 Pápa, Celli utca 6.

A vásárlók a cég tájékoztatása szerint 5-10, Dabas esetén 30 kilométeren belül találnak másik Shell kutat. A kutak újranyitásáig a dolgozók más töltőállomásokra mennek át.

Augusztus 3-tól a

  • Mosonmagyaróvár, Gabonarakpart 6., valamint
  • a Debrecen, Balmazújvárosi út 5.

címen található töltőállomások teszt jelleggel csak a Shell-lel szerződött partneri vásárlók tankolhatnak.

Nyitókép: MTVA/Róka László

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. július 29. 08:47
Biztos, ami biztos. Én előveszek egy az őskorról szóló könyvet és a képek és leírások alapján készítek magamnak egy kőbaltát. Ha ilyen szédületes a fejlődés a XXII. században, hamarosan szükség lehet rá.
józan paraszti ész
2022. július 29. 02:36
Az adaléktól nem eszik sem kevesebbet, sem többet, (bár az lehet , mert az adalékban nincs energia, de ember nincs aki azt a néhány ezreléket érzékeli). Ha lenne is a fogyasztásban különbség az üzemanyag miatt, de nincs, akkor sem kimérhető, mert jobb lábban, és a kedvben ( hogy használom a jobb lábam) többszörös fogyasztás különbség van. A benzin ami elég, az ugyan az a Shellnél és a Mol-nál is, és Kelet-Magyarországon az OMV-nél is.
Vasalo
2022. július 28. 20:27
Ausztriában már legalább 10 bezárt, s még ujsághir sem lett. Sőt ugye Németországban a legnagyobb Uniper ment csödbe, akik több ezer kutat stb láttak el üzemanyaggal.
Vata Aripeit
2022. július 28. 20:22
Tudtommal 2300 bemzinkút van mo-n. Most bezár 5. ViIágvége lesz. Mind meghalunk. A tesco marad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!