Elesett katonák holttesteit cserélte ki egymás közt az ukrán és az orosz fél

2022. június 08. 20:47

Eddig a Mariupol védelmében elesett 210 ukrán katona holttestét kapta vissza az ukrán oldal.

2022. június 08. 20:47
null

Az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium hiatalos honlapján nyilvánosságra hozott közlemény szerint a felek ötven-ötven holttestet adta át egymásnak a Zaporizzsja megyei frontvonalon.

A műveletben ukrán részről a reintegrációs tárca, a hírszerzési, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), az ukrán fegyveres erők vezérkara és más ukrajnai rendfenntartó szervek vettek részt” – tájékoztatott a minisztérium. A tárca arra nem tért ki, hogy mikor hajtották végre a cserét.

Legutóbb június2-án hajtottak végre ilyen cserét

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy a mostanit megelőzően ilyen cserét a két oldal június 2-án hajtott végre, akkor 160-160 holttestet adtak át egymásnak. Hanna Holovko, az Azov ukrán ezred sajtótitkára akkor azt mondta, hogy

mind a 160 ukrán holttest az Azovsztal romjai alól került elő,

és a holttestek közül legalább 52 az Azov ezredhez tartozó katonáknak a maradványai.

Eddig a Mariupol védelmében elesett 210 ukrán katona holttestét kapta vissza az ukrán oldal, a többségük az Azovsztal elleni orosz támadásokban vesztette életét. A stratégiai fontosságú, azovi-tengerparti Mariupolt március 1-je óta tartotta ostrom alatt az orosz hadsereg, és május 20-án vette át az ellenőrzést a teljes város fölött.  

(MTI)

Nyitóképen orosz katona Mariupolban. Fotó: KONSTANTIN MIHALCHEVSKIY / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zalailáma
2022. június 09. 06:57
Tisztelt Szerkesztőség! Kérem, javítsák a címet: holttesteit helyett holttestét írandó. A katonáknak - ugyanúgy, mint bárki másnak - csak egy teste van. Holtteste is. Olvasószerkesztőt a Mandiner online-ra!
simonvitéz
2022. június 08. 23:15
Isten nyugosztalja a katonákat, akik meghaltak az amerikai dollá...pardon, Ukrajna védelmében.
Nemaztmondták Feri!
2022. június 08. 22:42
Mikorra fejlődnek ezek a szláv előemberek végre arra az evolúciós szintre, hogy ne a hullákat, hanem az építő eszmét cserélgessék?? De a többi nemzetre is vonatkozik a kérdés.
AKissLaci
2022. június 08. 22:41
Na ja. Felhívnám olvasóim figyelmét a mindig megbízható The Guardian, és azok elsődleges forrása, az ukrán kormányzat pár napos "információira": https://mandiner.hu/cikk/20220607_kulfold_mariupol_ukrajna_haboru_halottak_azovsztal "A Guardian korábban arról írt, hogy az üzemen kívül a városban a holttestek száma a becslések szerint 20 000 és 50 000 között mozog." 210. Húsz nap alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!