Történészprofesszor: Nem lenne meglepő Ukrajna győzelme Oroszország felett

2022. június 10. 15:08

A Yale professzora szerint Oroszország ma gyarmati hatalomként viselkedik.

2022. június 10. 15:08
null

Timothy Snyder, a Yale Egyetem történészprofesszora közösségi oldalán vitatta azt a feltételezést, hogy Oroszország győzni fog ebben a háborúban, pusztán azért, mert atomhatalom – írta az Index a Sky News-ra hivatkozva.

– hangsúlyozta Snyder. Majd felsorolt egy sor olyan háborút, amelyben nukleáris fegyverekkel rendelkező országok kudarcot vallottak. Így megemlítette az Egyesült Államok Vietnám elleni hadjáratát vagy a Szovjetunió afganisztáni konfliktusát – írta a portál.

„Oroszország ma gyarmati hatalomként viselkedik”

„A hidegháború a dekolonizáció időszaka volt, amelyben a gyarmatosító hatalmak döntő háborúkat vesztettek el a gyarmatellenes mozgalmakkal vagy államokkal szemben.

– mutatott rá a Közép- és Kelet-Európa újkori történetére szakosodott professzor, aki szerint éppen ezért nem lenne meglepő Ukrajna győzelme Oroszország felett.

Nyitókép: CHRISTINE OLSSON / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. június 12. 00:13
Ez a prof szopásra szakosodott legfeljebb.
evoque
2022. június 12. 00:06
Ez a "professzor" egy barom. Csak a teljesen debilek nem tudják, hogy oroszország nem ukrajnával harcol. Azt a fos országot a nácikkal már rég megették volna.
Ati Papa
2022. június 11. 21:42
Ez a "történész professzor" rendesen kompromittálja a szakmát. Talán libáért vette a diplomáját.
Kivűlálló
2022. június 11. 16:50
"Nem lenne meglepő Ukrajna győzelme Oroszország felett." De, az lenne! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!