Ukrán agrárminiszter: Három szezonig tartó globális búzahiányt okoz a háború

2022. június 14. 15:40

Veszélyben a jövő évi termés is.

2022. június 14. 15:40
null

„Az ukrajnai orosz invázió legalább három szezonig tartó globális búzahiányt okoz majd, ugyanis az ukrán termés nagy része el van zárva, rekordszintre szorítva ezzel az árakat– jelentette Mikola Szolszkij ukrán agrárminiszter a Reutersnek adott interjúban, amelyet a Guardian is szemlézett. 

A Reuters beszámolója szerint Ukrajnát, – amelyet gyakran Európa kenyérkosárként is emlegetnek – , Oroszország elzárta tengeri gabonaexport-útvonalaitól. De emellett más problémákkal is szembe kell néznie az országnak, mint például a gabonatárolóhely hiánya.

– hívta fel a figyelmet az agrárminiszter az interjúban.

Nem biztos, hogy el tudják vetni a jövő évi termést

„Most három búzatermésről beszélünk egyszerre: nem tudjuk kivenni a tavalyi termést, nem tudjuk betakarítani és kivinni a mostanit, és jelenleg nem sok lehetőség van elvetni a jövő évit” – mondta Szolszkij.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. június 16. 09:35
Szedjétek fel az aknákat, és kész is .
Hair is on Ford
2022. június 14. 18:56
Nálatok babám,nálatok.
fatman
2022. június 14. 17:32
majd az oroszok bevetik...
Sincero
2022. június 14. 17:24
Az amerikaiak nem búzával etettek benneteket - nektek az ő ételük kellett. Ezután majd az oroszok termelik vissza a búzát a világnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!