Beperelték a Paramountot az új Top Gun-film miatt

2022. június 08. 17:17

A filmvállalat szerint az őket beperlő család állításai alaptalanok.

2022. június 08. 17:17
null

Szerzői jogok megsértése miatt beperelte a Paramount Picturest az 1986-os Top Gun-filmet inspiráló cikk szerzője – pontosabban az újságíró családja – írta az Index a Deadline portálra hivatkozva.

A Los Angeles-i legfelsőbb bírósághoz benyújtott panasz szerint a Paramount Globalnek nem sikerült újra megszerezni Ehud Yonay családjától az 1983-as Top Guns című cikk jogait. A cikk egykor a California magazinban jelent meg – emlékeztetett az Index.

Ehud özvegye és fia szerint a világ egyik legnagyobb filmvállalata

szándékosan figyelmen kívül hagyta, hogy a szerzői jogok 2020 januárjában visszaszálltak rájuk.

Hozzátették hogy a Paramount mindezek mellett nem reagált azonnal a család megkeresésére.

Veszélybe kerülhet a film további terjesztése és folytatása is

A per meg nem határozott kártérítést emleget, beleértve a Top Gun: Maverickből származó bevételeket is, valamint megakadályozza a film és a további folytatások terjesztését.

A Deadline szerint

a Paramount szóvivője elmondta, az állítások alaptalanok, a vállalat pedig határozottan kiáll magáért. 

Top Gun: Maverick az idei év legnagyobb kasszasikere, a debütálását követő tíz nap alatt 291 millió dollárt hozott Észak-Amerikában és 548,6 millió dollárt világszerte. 

Nyitókép: ROLAND MACRI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2022. június 09. 07:23
Vigyázat spoiler. Ennyi erővel a Disney is beperelheti a Paramount-ot. A story tiszta Star wars mint amikor a halál csillagot Luke felrobbantotta a szöveg, hogy (ne gondolkozz csak tedd) az meg Yoda szövege... Nekem is nagyon feltűnt, hogy régi vágású stílusban megy csak arra nagyon vigyáztak hogy egy fekete se haljon meg benne ne hogy a BLM tiltakozzon. A végén csak fehérek repkednek és a fehér ember menti meg a fehér párost is.
Almassy
2022. június 08. 21:38
Legalább gender mentes volt. Lehet, hogy ez a baj.
Csubszi
2022. június 08. 21:00
Azt hittem azért, mert nem néger tolószékes buzi a főszereplő!
Akitlosz
2022. június 08. 19:17
Ahol sok a pénz ott sok a per is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!