Észt kormányfő: Oroszországot nem szabad alábecsülni, nem fáradt bele a háborúba

2022. június 23. 21:56

„Putyinnak kellemetlen meglepetés, hogy még mindig egységesek vagyunk” – jelentette ki Kaja Kallas.

2022. június 23. 21:56
null

A Nyugatnak nem szabad alábecsülnie Oroszország katonai képességeit ukrajnai háborújában, amely immár az ötödik hónapjába lép, az orosz erők akár hosszú küzdelemre is fel vannak készülve – jelentette ki Kaja Kallas észt miniszterelnök az AP amerikai hírügynökségnek adott és csütörtökön megjelentetett interjújában.

De ez nem igaz. Még sok katonája van otthon, és nem számolja a veszteségeket. A tönkrement fegyvereket sem számolják. Úgyhogy nem szabad alábecsülnünk őket még hosszú távon sem” – mondta Kallas.          

„Kellemetlen meglepetés”

A kormányfő dicsérte az Európai Unió egységességét Oroszország megbüntetésében az ukrajnai háború elindításáért, bár hozzátette: már kezdetben tudni lehetett, hogy egyre nehezebb lesz ezt megőrizni az újabb és újabb szankciócsomagok esetében. „Először viszonylag könnyen elhatározható büntetőintézkedéseket hoztunk meg. Most már olyanokat próbálunk, amelyeket sokkal nehezebb

Ez normális a demokráciákban. Vitatkozunk, majd találunk valamilyen megoldást. Putyinnak kellemetlen meglepetés, hogy még mindig egységesek vagyunk” – jelentette ki.    

Kallas kifejezte abbéli reményét, hogy az EU a kezdeti megosztottság után a most kezdődő brüsszeli csúcstalálkozóján megadja Ukrajnának a tagjelölti státust. „Egyes országok két hónappal ezelőtt még nagyon szkeptikusak voltak ezzel kapcsolatban, ma már az egyes tagországok más-más módon, de mind jelzik, hogy elfogadják” – jegyezte meg.    

(MTI)

Nyitófotó: MTI

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. június 24. 08:01
Az észtek, meg ezek a balti népecskék egyáltalán milyen demokraták? Jó, ha összesen egy, azaz 1 néger képviselőjük van. Ez már nem is 7-es, hanem 8-as vagy 9-es cikkely! A Richter-skálán. Valami szankció vagy embargó vagy egy délutáni orosz korrepetáció kéne nekik.
BlancoAgilon38
2022. június 24. 07:44
Mitől fáradt volna el? A rubel hasít, gazdaságilag pedig erősebb, mint valaha, az Unió pedig döglődik. Okos emberek ezek a nyamvadék eus vezérek. Pfejj...
lendvaiildiko
2022. június 24. 07:28
Szólhattál volna a litván kollégának, figyu, ne becsüljétek le Oroszországot! Ehelyett korridort zártok, s a nagyobb szégyen az, hogy úgy tűnik, az eu visszakozik.
Carcess
2022. június 24. 07:02
észtország kereskedelmi célból vásárolja a 19. legtöbb orosz olajat a világon, a háború első 100 napja alatt van saját olajuk de mégis így tesznek mert ugye az olaj az ukrán vér, vagy ilyenkor nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!