Novák Katalin: Megerősítettük elkötelezettségünket Ukrajna szuverenitása és demokratikus működése mellett

2022. június 10. 16:19

Az államfő ugyanakkor leszögezte, „a kárpátaljai magyar kisebbség jogainak teljes körű biztosítása az ukrán állam mindenkori kötelezettsége”.

2022. június 10. 16:19
null

„Sikeres B9 találkozón vagyunk túl!” – írta közösségi oldalán a magyar államfő. Majd kifejtette, hogy a Bukaresti Kilencek által ma (pénteken – szerk.) elfogadott nyilatkozat „világosan és egyértelműen tükrözi azt az álláspontot, amit beiktatási beszédemben egy hónapja tíz pontban megfogalmaztam”.

– hangsúlyozta Novák Katalin az egyeztetésen.

„Gyászoljuk a tragikus emberáldozatokat. Megerősítettük elkötelezettségünket Ukrajna szuverenitása és demokratikus működése mellett” – folytatta.

„Ez azt is jelenti, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség jogainak teljes körű biztosítása az ukrán állam mindenkori kötelezettsége” – írta a köztársasági elnök.

„A migráció további növekedésére számíthatunk”

Novák felhívta a figyelmet arra is, hogy

Gyors ütemben halad a magyar haderő fejlesztése

Az államfő szólt arról is, hogy a magyarországi haderőfejlesztés gyors ütemben halad. „2024-re ledolgozzuk a régi restanciát és a védelmi költségvetés eléri majd a GDP 2%-át. Vállalásainkat teljesítjük és nem állunk meg: az országunk, a térségünk és szövetségeseink biztonsága mindennél előbbre való” – zárta gondolatait Novák Katalin.

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 11. 16:46
Jobban be kell nyalni Ukrajnának és jobban be kell hódolni nyugatnak! Anyád segge Novák Kati!
Isten jobb keze
2022. június 11. 00:12
Katóka asszonyság beszél Orbán helyett, ő nem meri kimondani ezen szavakat, mondatokat, mert félő, hogy a Putyin gazdi pofán verdesi!
formaegy
2022. június 10. 20:15
Európa békéjét a gyilkos náci EU, EB vezetők, a puccosseggű Zelenszkij, és a világ legaljasabb gyilkosa az USA döntötte romba! Nem csak a békéjét, hanem az európai gazdaságot, az európai embereket! Az első lövést Merkelhitler adta a többi már csak okozat!!!!!!!!!!!!!!!!! Tisztelem N.K.-t, de ez a benyalok politika visszataszító! Lehetne egy kicsit visszavenni ebből a hason csúszok mindenki előtt stílusból.
Gyzoltan
2022. június 10. 20:08
Eltúlzottnak tűnik Novák Katalin vehemenciája... Több mértéktartást várnék, de, ha támogatjátok többen, úgy várnánk... Vélem, hogy sokunk eltérően értékelünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!