Kiengedné Oroszország az Ukrajnából induló gabonahajókat

2022. május 26. 20:32

Az oroszok ezért cserébe egyes szankciók feloldását kérik.

2022. május 26. 20:32
null

Oroszország kész „humanitárius” folyosót biztosítani az ukrajnai élelmiszerszállító hajóknak, abban az esetben, hogyha az országgal szemben feloldanak bizonyos szankciókat. Az ajánlat Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettestől származik – közölte az Interfax hírügynökség nyomán a Reuters.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Ukrajna fekete-tengeri kikötői a háború kitörése óta le vannak zárva. Egyes értesülések szerint 

több mint 20 millió tonna gabona rekedt az ország silóiban.

Mint ismert, Oroszország és Ukrajna adja a világ búzakészleteinek közel egyharmadát, és az ukrán kikötőkből történő jelentős gabonaexport hiánya hozzájárul a növekvő globális élelmiszerválsághoz. Ukrajna a kukorica és a napraforgóolaj jelentős exportőre is – tették hozzá a cikkben.

A nyugati hatalmak megvitatták az ukrán kikötőkből történő gabonaexport biztonságos folyosókon történő lebonyolításának ötletét, hozzátéve, hogy minden ilyen folyosóhoz orosz beleegyezésre lenne szükség. Az oroszok ezzel kapcsolatban pedig a következő kijelentést tették:

„Az is szükséges, hogy az ukrán fél minden olyan kikötőt, ahol hajók horgonyoznak, aknamentesítsen. Oroszország kész biztosítani a szükséges humanitárius átjárást, amit minden nap meg is tesz” – hangsúlyozta Rudenko a kéréseiket. Majd hozzáfűzte: „Oroszország kapcsolatban áll az ENSZ-szel ebben a kérdésben”  – írta a portál.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. május 27. 14:35
igen, ha Z. a fasszával, vagy ezzel játszadozna: https://warthunder.com/hu/play4free?r=FBLike&fbclid=IwAR3-qFVgP46VJgGZ040M0fxfcIM6NJ7hPFqJbquDTwrlnIYXH_pmIjoZHWw#/
Dezsőke
2022. május 27. 14:32
igen, talán, ha a szankciókat azonnal eltörölnék
formaegy
2022. május 27. 10:29
"Kiengedné Oroszország az Ukrajnából induló gabonahajókat" Le kell foglalni, és úgy eladni! Csak amit a gyilkos nyugati nácik csinálnak. Lefoglalni mindent, és sajátként továbbadni. Ha nekik szabad akkor mindenkinek!
BBrutus
2022. május 27. 09:57
Na, ezt jól kitalálta Putyin! Ha az USA ebbe nem megy bele, akkor elismeri, hogy lesz@rja a világ többi részét és éhhalálra ítél több millió embert. Mindenütt ellenségeket fog szerezni. Ha meg belemegy, akkor elismeri az ukrajnai vereségét. Ez egy szuper kis csapda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!