A DK szerint a különadókat az emberek fogják megfizetni

2022. május 26. 17:01

A Demokratikus Koalíció szerint a szerdán bejelentett extraprofitadó valójában egy megszorító csomag.

2022. május 26. 17:01
null

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján arról beszélt,

a különadó miatt az élet számos területe drágább lesz: növekedni fognak a banki és a biztosítási díjak, drágábbak lesznek a gyógyszerek és a repülés is.

Értékelése szerint ezzel az adóval elkezdődött a „Fidesz által eddig kézzel-lábbal cáfolt kormányzati megszorítás”.

„Az Orbán-kormány egyetlen forint különadót nem vetett ki az ország leggazdagabb oligarchájára”

A Demokratikus Koalíció „felháborítónak és elfogadhatatlannak” tartja a Fidesz megszorító csomagját és elutasítja, hogy a „törvénytelen kormány az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája összes költségét” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kálmán Olga elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy az Orbán-kormány „egyetlen forint különadót nem vetett ki az ország leggazdagabb oligarchájára, Mészáros Lőrincre vagy a „miniszterelnök milliárdos vejére, Tiborcz Istvánra, és általában érintetlenül hagyta a „Fidesz milliárdos elitjét”.

(MTI)

Nyitóképen Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. május 27. 13:58
A képen nem is Dobrev Klára van.
Horst_Tappert
2022. május 27. 13:09
Rohadtul igyekeztek, hogy megszorításnak adjátok el ezeket az intézkedéseket... Nem csoda, emlékszünk a Bokros, Gyurcsány, Bajnai féle ámokfutásokra, amikor valóban a húsunkba vágtatok bele, adót emeltetek, leépítettetek, az ország vagyonát adtátok el, hgy az elkúrt politikátokat finanszírozni tudjátok. Ja, és a bankokat kitömtétek pénzzel, a multikhoz hozzá sem nyúltatok. A költségvetés elszállt, az infláció magas volt, a forint zuhant. Most pedig megint a külföldiért sírtok. Igen, azokért a küölföldi cégekért, akik nem kevés támogatást kaptak az utóbbi években, hogy ide jöjjenek. Nyugi, nekik továbbra is megéri itt maradni. De ők azok, akik ki tudják vinni az országból az (extra)profitot. Mocskos hazaáruló banda vagytok, olga.
Google
2022. május 27. 11:41
Egyenes beszéd helyett ferde utakon próbál boldogulni a függetlenobjektív asszonyság is.
Aerion
2022. május 27. 10:31
A déká emberiségellenes szerveződés. Ennek megfelelő bánásmódot érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!