Az oroszok Bulgária felé is elzárják a gázt

2022. április 26. 23:05

A balkáni ország gázszükségletének több mint 90 százalékát a gazprom importjából fedezi.

2022. április 26. 23:05
null

Az orosz Gazprom tájékoztatta a Bulgargaz bolgár állami gázvállalatot, hogy szerdától leállítja a gázszállításokat – közölte az energiaügyi minisztérium kedden. A hír néhány órával azután érkezett, hogy a lengyel állami gázvállalat, a PGNiG közölte, hogy szerdától a Gazprom leállítja a szállításoka.

A bolgár minisztérium közölte, hogy az állami gázszolgáltatókkal együtt lépéseket tettek a földgázellátás alternatív megoldására és a helyzet kezelésére.

Közölték, hogy egyelőre nincs szükség a gázfogyasztás korlátozására a balkáni országban, amely gázszükségletének

több mint 90 százalékát a gazprom importjából fedezi.

A minisztérium szerint a Gazprom által javasolt új fizetési rendszer sérti a jelenlegi szerződést.

Nyitókép: AFP

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2022. április 27. 08:57
Európa lesz a leváló mindenki. Az európai életforma pedig vissza meg csúszni a múlt századfordulóba (lóvasút, szén- és fafűtés, autóállomány néhány ezer, helyi, regionális élettér; hja meg vasút, s lehet menni nyaranta fürdőre a felső 1%-nak). Nálunk azok voltak a boldog békeidők. Milyen jó lesz! A ruszkik meg eladják a jelenleginél jóval magasabb áron Kínának, Indiának, miegyébnek. Hosszú, derága vezeték kell hozzá? Van az a pénz! Ajrópa baja, hogy semmiféle reális alternatíva a pótlásra. Ha most forgatnák a Tanú c. filmet, a bírósági tárgyaláson Pelikán a hullagyártó Gulyástól ezt kérdezhetné a bíróságon: Makron elvtárs is putyinpincsi? Solc elvtárs is putyinpincsi? Virág elvtárs is putyinpincsi? Bástya elvtárs is? Engem képtelenség überelni ruszkiellenességben. Viszont tapasztaltam: szeretni nehéz ésszel; haragudni viszont kötelező. Szerelembe beledögleni megható, a haragba a legnagyobb hülyeség.
Draco Paladin
2022. április 27. 07:35
1-2 év alatt mindenki le fog válni az orosz energiáról, csak a csüngőshasú disznó, Putyin utolsó lábtörlője szopkodja még a kövér orosz faszt egy kis rezsicsökkentésért.
Most80
2022. április 27. 06:52
Ha mást nem is, azt már talán kijelenthetjük, hogy a pánszlávizmus végérvényesen megbukott.
Gonosz János
2022. április 27. 06:42
Ezek szerint tényleg valami "szlávspecifikus cuccot" kevert a Metabiota, mert ezeknek elment az eszük és egymásnak estek :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!