A párizsi olimpiáról is kitilthatják az oroszokat

2022. március 18. 13:36

„Az ötkarikás játékokat nem szabad elválasztani Oroszország ukrajnai agressziójától” – jelentette ki a párizsi polgármester.

2022. március 18. 13:36
null

A francia főváros polgármestere jelezte, hogy ukrajnai háborúja miatt Oroszországot és az őt támogató Fehéroroszországot is eltilthatják a 2024-es párizsi nyári olimpián való részvételtől.

Az insidethegames.biz idézte Anne Hidalgo kijelentését, amely szerint

az ötkarikás játékokat nem szabad elválasztani Oroszország ukrajnai agressziójától.    

„Számomra az olimpia is a geopolitika világának részét képezi” – fogalmazott a párizsi elöljáró. „Ami ma történik, Oroszországot nem igazán sorolja a békés országok csoportjába” – tette hozzá.    

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a múlt hónapban ajánlást adott ki, amely szerint Ukrajna megszállását követően mind Oroszország, mind Fehéroroszország sportolóit és tisztségviselőit el kell tiltani a nemzetközi sporteseményekről.

Mindkét országot kizárták az idei pekingi téli paralimpiáról,

bár az orosz és a fehérorosz nemzeti olimpiai, illetve paralimpiai bizottság működését nem függesztette fel a NOB, illetve a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság – emelte ki a portál. Ugyanakkor számos nemzetközi sportági világszövetség kizárta versenyeiről a két országot, és elvette tőlük az oda tervezett sportesemények rendezési jogát.    

Tony Estanguet, a 2024-es játékok szervezőbizottságának elnöke szintén dicsérte a nemzetközi sportszervezetek Oroszország és Fehéroroszország elleni fellépését, mint „bátor, határozott döntést, amelyet tiszteletben kell tartani”, de hozzáfűzte: most még túl korai lenne határozni a párizsi olimpiai részvétel kérdésében.

(MTI)

Nyitókép:Hugo Passarello Luna / Hans Lucas /  AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 19. 15:21
Le lehet szállni az oroszokról, a tisztességes, becsületes orosz népről (mert ilyen is van!) , a kamionosokról, akik miatt hosszú sorokban vesztegelnek a határokon, mert nem kapnak benzint, nincs bankkártyájuk, halnak éhen és hosszan sorolhatnánk. Szóval a szankció értelmét veszti, ha kollektív büntetésként alkalmazzák. Egyébiránt a kollektív büntetést a jog nem ismeri (tudomásom szerint). Oroszország elgyengítéséhez nem lehet efféle embertelen eszközökkel élni. Sem az oroszok ellen, sem mások ellen. Az embertelenség, senkit nem jogosít fel embertelenségre! Az emberségünket minden helyzetben meg kell őriznünk! A szankció bumeráng hatásáról és a viszont szankciókról nem is értekezve, ami minden nemzetet megnyomorít, ellehetetlenít akár hosszabb távon is. És arról sem ejtve szót, vajon mi lenne most akkor, ha minden háborút indító, abban részt vállaló ország népe, gazdasága, ipara, kereskedelme, művészete, oktatása satöbbi - szankcionálva lenne. Akkor most most miről is szól ez a mostani történet? Nem könnyű nehéz helyzetekben helyes döntéseket hozni, de azért a ló másik oldalára se tessék átesni, mert meg teccik ütődni még alaposabban.
AKissLaci
2022. március 19. 09:13
"A párizsi olimpiáról is kitilthatják az oroszokat" Több ingyen hely lesz a Momentumnak a díszpáholyban. „Az ötkarikás játékokat nem szabad elválasztani Oroszország ukrajnai agressziójától” – jelentette ki a párizsi polgármester." Tehetséges gyerek vagy. A másik békaevő, Pierre Coubertin pontosan azért akarta feltámasztani az olimpiai eszmét a 19. század végén, mert még az ókori görögök is eljutottak arra a szintre, hogy olimpiai idején mindenféle háborút, vagy politikai ellenségeskedést felfüggesztenek. Csak egy francia képes ennyire tehetségesen felfogni egy másik francia üzenetét.
Ólat a trolloknak
2022. március 18. 21:25
Lassan ezt az újkori olimpiának nevezett műintézményt is be lehetne zárni pár száz évre, mint a régit, amíg rendbe nem jönnek újra a dolgok.
annamanna
2022. március 18. 17:38
Szerintem egyáltalán ne rendezzenek több olimpiát, undorítóvá vált az egész cirkusz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!