Kína szerint amerikai dezinformáció, hogy az oroszok katonai segítséget kértek volna tőlük

2022. március 14. 10:50

A kínai külügyi szóvivő kifejtette: minden fél számára elengedhetetlen, hogy önmérsékletet tanúsítson és lehűtse a feszültséget.

2022. március 14. 10:50
null

A kínai külügyminisztérium szóvivője szerint „amerikai dezinformáció”, hogy az oroszok katonai segítséget kértek volna tőlük – írja hétfői cikkében Telex. A lap emlékeztet: korábban amerikai tisztségviselők nyilatkozták, hogy 

következményei lesznek annak, ha Kína be akarna avatkozni katonai segítséggel a háborúba.

Ebben az esetben Kínai is szankciókra és elszigetelésre számíthat.

Kína cáfol

A kínai külügyi szóvivő azonban azt hangsúlyozta: Kína álláspontja az ukrán kérdésben következetes és világos, és konstruktív szerepet játszanak a béketárgyalások előmozdításában.

„Minden fél számára elengedhetetlen, hogy önmérsékletet tanúsítson és lehűtse a feszültséget, ahelyett, hogy olajat öntene a tűzre; fontos, hogy a helyzet további eszkalálódása helyett diplomáciai megoldást szorgalmazzunk” – fogalmazott a szóvivő.

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2022. március 14. 13:31
A hírekben hadi felszerelésröl (alkatrészekröl) és pénzekröl volt szó. Nem az a kérdés, hogy Putyin mit kér (naná, hogy próbálja kidriblizni a szankciókat), hanem, hogy mennyiben hajlandó Kína nyiltan vagy titkon támogatni Putyint...
Gyzoltan
2022. március 14. 13:19
"Kína szerint amerikai dezinformáció, hogy az oroszok katonai segítséget kértek volna tőlük" Ennek valóban lejáratás szaga van, mert miféle nagyhatalom lenne az, melyet 2-3 heti helyi háború padlóra küldene?! A háború vége után viszont elképzelhető egy szorosabb orosz-kínai együttműködés, mellyel boldoggá tehetik a legfőbb szövetségesünket, ki olyan átgondoltan vérezteti ki Ukrajnát...
Newman
2022. március 14. 13:06
Nem kell szégyenlősködni!!!! EURÁZSIA!!!!!!
foldizs
2022. március 14. 12:06
Kína szerint minden dezinformáció, amit nem ők mondanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!