Orbán Viktor elmondta, miért érvényesek május 1-éig a védettségi igazolványok

2022. február 04. 14:15

A magyar kormányfő szerint a szorongás és a félelem kezd elpárologni a vírus kapcsán.

2022. február 04. 14:15
null

A magyar kormányfő a pénteki rádióinterjújában beszélt a járványhelyzetről, mint mondta, „a szorongás és a félelem kezd elpárologni”, ugyanakkor „észnél kell lenni, nem javaslom, hogy pezsgőt bontsunk”. Orbán Viktor szerint az oltás továbbra is fontos, az omikron variáns viszont sokkal gyengébb, és ez a helyzetet „összességében elviselhetőbbé” teszi, ezért hozta meg a kormány a döntést, miszerint a kétoltásos védettségi igazolványok május elsejéig érvényesek.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. február 05. 01:10
Úgyis itt a legújabb variáns, BA2 névre hallgat. Már maga Müller Cecília se tudja mit mondjon róla. Felváltva egyik félmondatában még azt, hogy mennyire kell aggódni miatta, a másikban meg már hogy egyáltalán nem kell parázni tőle, hisz legalább annyira ártalmatlan, mint az omikron.
sorivo4
2022. február 05. 00:52
Lassan ezt a védettségi igazolványt is elfelejthetnék, mert a sokadik variáns után ember nincs, aki megmondja, hogy ki mikor védett, mitől és meddig és milyen, mikor gyártott vakcinától. A legegyszerűbb, ha azt mondjuk, hogy kettő, amíg nincs egy olyan variáns, aminek a tüskefehérjéje teljesen más, mint az elsőjé volt és arra már az az antitest egyáltalán nem működik. Amíg ilyen nincs, addig kettő is elég. Akinek meg az nem elég az oltassa be magát a többivel saját felelősségére, mert senki az égvilágon nem tudja neki garantálni, hogy nem származik belőle valami szövődménye, ami talán még a koronavírusnál is rosszabb.
sorivo4
2022. február 04. 20:00
Azért érvényesek, mert két oltás védettséget biztosít. Amit elismert, és ez dicséretes. És nem akar perekbe belemenni a választás előtt, amit elveszítene. Ezt még muszáj volt hozzátenni? Elég annyi, hogy két oltás elég. Ezt kell mondani a híveknek is. Két oltás elég. Semmi nem indokolja, hogy ennél többre lenne szükség. Hacsak nem az, hogy másképp rájuk zápul a feleslegesen bevásárolt mennyiség. Osztogassák el inkább olyanoknak, akiknek még kettő sincs, és gyűjtsenek inkább azzal barátokat Magyarországnak. A harmadik, negyedik meg örödiket meg inkább csak opcionálisan tartsák fönn és igény esetén rendeljék. Persze csak ha vállalják az esetlegsen vele járó nem várt szövődményeket is. Mert hogy lesznek, arra mérget vehetnek. Ugyanis kizárt, hogy az antitestszint huzamosabb ideig tartó magas szinten tartása ne okozna egyéb problémákat és immunrendellenességet. A sclerosis multiplexet például pontosan az okozza, a tartósan magas antitestszint. Arra május elseje után se lesz szükség.
békalepcse
2022. február 04. 18:33
A kormányt és szakértő csatolmányait szívesen kötelezném kéthavonta oltásra, elvégre egy gyógyhatású készítmény dupla adagolásban mégsem árthat... ha már kísérleti akkor a döntéshozók saját bőrükön kísérletezzenek elsösorban, úgy lenne helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!