Macron szolidaritását fejezte ki a lengyel miniszterelnöknek

2021. november 24. 14:50

A francia elnök kifejtette: nyomás alatt akarják tartani Lukasenkát annak érdekében, hogy fejezze be a migránsok felhasználását politikai célokra.

2021. november 24. 14:50
null

Szolidaritásáról biztosította Emmanuel Macron Lengyelországot a keleti határán kialakult migrációs helyzet miatt. A francia államfő szerdán fogadta hivatalában Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt – közölte a francia elnöki hivatal.

„A köztársasági elnök megerősítette hazája szolidaritását Lengyelországgal a keleti határán kialakult destabilizáció miatt” – olvasható az Elysée-palota közleményében. Emmanuel Macron emlékeztetett arra, hogy „Franciaország kész a helyszínen támogatást nyújtani mindannyiunk biztonságának érdekében, és sürgősnek tartja az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közreműködésének megerősítését a határon tapasztalható humanitárius problémák orvoslására”.

Nyomás alatt akarják tartani Lukasenkát

A közlemény szerint a francia elnök megerősítette, hogy európai partnereivel együtt továbbra is nyomás alatt kívánja tartani Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt annak érdekében, hogy fejezze be a migránsok felhasználását politikai célokra. Emmanuel Macron a tájékoztatás szerint annak érdekében is szót emelt lengyel kollégájánál, hogy

a határ lengyel oldaláról a média szabadon tudósíthasson.

Az Elysée-palota szerint a két ország vezetője „a jogállamiság” lengyelországi helyzetéről is egyeztetett. A köztársasági elnök emlékeztetett az aggodalmaira e kérdésben, és arra a kérte a lengyel kormányt, hogy találjon olyan megoldást, amely óvja az „Európai Unió alapértékeit".

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/AFP/John Thys

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. november 25. 09:28
Össze kellene vesszen a szerbekkel az USA, akkor ide is dőlne a pénz határvédelemre.
Szerencse
2021. november 25. 07:10
Lengyelek állják a sarat Lukasenko ellen, mert az EU-nak ez fontos.Nem a migránsok miatt aggódik. Ugyanakkor meg piszkálják a lengyeleket a jogállamiság miatt.
szemlelo
2021. november 24. 16:56
Ez valójában a saját választási kampányának a része.
Wendriner
2021. november 24. 16:34
Életünket és vérünket , de lovat azt nem adunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!