Szánthó Miklós: Nekünk ilyen diktatúra jutott

2021. október 22. 21:00

A kúria Kovács András vezette tanácsa döntése szerint a nemátalakítás tiltása korlátozná a kiskorúak önrendelkezési jogát.

2021. október 22. 21:00
null

„A Kúria egyik, kormányellenes bírája beállt genderistának és a nyílt társadalom hálózatával karöltve letiltotta az egyik kérdést a gyermekvédelmi népszavazás ügyében – arra hivatkozva, hogy a nemátalakító műtétek »hozzáférhetetlenné tétele« korlátozza a kiskorúak önrendelkezési jogát” – írta a Facebookon Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője. 

A tanács szerint ugyanis a nemátalakító kezelések elérhetőségének tiltása a „kiskorú alapjog-gyakorlását, önrendelkezési jogát és a testi integritáshoz való jogát korlátozná”, a „tiltás az önrendelkezési jog olyan mértékű korlátozását jelentené, amely az emberi méltóságból levezetett önrendelkezési jog lényegi magját vonná el” – áll az indoklásban. 

„Kiskorúak önrendelkezési joga”

– véli Szánthó Miklós. A bírói tanács érvei szerint a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való joga viszonylagos, mivel az „az ún. interszexuális személyekre nem vonatkozik – hiszen az Alaptörvény csak azokról beszél, akik „férfiaknak vagy nőknek születnek”, míg inter- meg transzszexuális emberekről (gyerekekről) nem ejt szót, ergo nem is szabályozza – mutatott rá az Alapjogokért Központ igazgatója.

A bíró és a feljelentő is a baloldalhoz köthetőek

„Kovács András bíró egyébként nem ismeretlen a politikai jellegű döntések meghozatalában: szintén az általa vezetett tanács volt például még 2018-ban, mely érvénytelenített több ezer határon túli voksot az országgyűlési választásokon, egy mandátumtól éppen megfosztva a Fideszt és odaadva azt a Jobbiknak” – emlékeztet posztjában Szánthó Miklós. 

Kovács András 2019-ben egy szakmai konferencián kijelentette: „Magyarországon nincs jogállam”.

Szánthó Miklós arra is rámutatott, hogy nem csak az ítélkező bíró, de a népszavazási kérdést megtámadó szervezet is jól ismert az ún. perlési politizálásban, mivel a TASZ fordult a Kúriához a kormány által kezdeményezett népszavazás kérdései kapcsán. „Ez van, nekünk ilyen »diktatúra« jutott” – zárta sorait Szánthó Miklós. 

Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2021. október 24. 22:19
B.zi pofája van.
mucsay
2021. október 23. 18:37
a szemünkbe nevetnek ezek. volt rá egy-két esélyünk a történelem folyamán hogy megszabaduljunk tőlük, nem tettük.
Magyarok Pásztora
2021. október 23. 14:47
Miért nincsenek még kirúgva a komcsi bírók?
Rocktoberi
2021. október 23. 13:12
Kovács Andrást át kellene operálni nőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!