Több mint ezer gyerek lesz elsőáldozó a ma kezdődő Eucharisztikus Világkongresszus nyitómiséjén

2021. szeptember 05. 10:08

A négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke lesz.  

2021. szeptember 05. 10:08
null

A megnyitó ünnepség a Hősök terén délután három órakor kulturális műsorral kezdődik, amelyen fellép mások mellett Baritz Gergő énekes, Lackfi János költő, Rákász Gergely orgonaművész, a kongresszusra megalakult 800 tagú kórus és a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium zenekara. A műsor része a Magyarország, Mária országa című előadás, amelyet Káel Csaba rendezett.    

A négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke lesz.    

A szentmisén több mint ezer gyerek lesz elsőáldozó.

A programon regisztráció nélkül is részt lehet venni. Az előadásokat, szentmiséket, szentségimádásokat, körmenetet és számos más lelki és kulturális programot felvonultató egyhetes világesemény célja az eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítése. A rendezvénysorozat főbb helyszínei a Hősök tere, a Hungexpó, a Szent István-bazilika előtti tér, a Széll Kálmán tér és az Örs vezér tere. A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

(MTI)

Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. szeptember 05. 15:58
Dicsértessék!
mokány
2021. szeptember 05. 15:17
Templar lovagokat avassanak . Hirdessenek CRUSADOT . FEL TÁMADUNK .
Palepoli
2021. szeptember 05. 13:04
Erdő Péter nem jól beszél.
-Zsolt-
2021. szeptember 05. 12:12
Nézz már rá a fenti képre! Minden gyerek visítva szaladna egy ilyen szektás, pedofil, horrorfilmbe illő szituáció elől! A lila sapkás Sorossal a háta mögött a bal felső sarokban maga az ördög! Váááááá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!