Tony Blair szerint egy „imbecillis politikai szlogen” áll az afganisztáni kivonulás hátterében

2021. augusztus 22. 19:12

A korábbi angol miniszterelnök arról is beszélt, hogy magára hagyni Afganisztánt és a népét tragikus, veszélyes és szükségtelen lépés volt.

2021. augusztus 22. 19:12
null

Elég lesújtó véleménye van a nyugati erők afganisztáni kivonásáról Tony Blairnek – íta meg cikkében az Index. A volt brit munkáspárti kormányfő – aki 2001 októberében elrendelte a brit erők bevonulását a közép-ázsiai országba – a nevét viselő politikai intézet honlapján azt írta:

„Magára hagyni Afganisztánt és a népét tragikus, veszélyes és szükségtelen lépés volt, amely sem az ő érdekeiket, sem a miénket nem szolgálja.” 

Tony Blair szerint a kivonulásról szóló döntés megfelelési kényszerből született annak az „imbecilis politikai szlogennek” köszönhetően, amely az örökké tartó háborúk befejezéséről szól.

Az Afganisztánban állomásozó amerikai egységek kivonásáról 2021. április 14-én Joe Biden amerikai elnök tett bejelentést azzal, hogy annak a 2011. szeptember 11-i terrortámadás 20. évfordulójáig be kell fejeződnie. A Tony Blair által használt szó, az imbecilis a pszichológiában az oligofrénia közepesen súlyos fokozatát jelzi az ingadozás és az idiotizmus között,

többé-kevésbé a félkegyelműnek felel meg.  

Nyitókép forrása: AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2021. augusztus 23. 14:12
Többé-kevésbé sikerült jól leírnia a Bide állapotát, de a Bide ugye nem dönt semmiben. A Bide nem kompetens semmiben, a Bide csak egy báb, egy kivénhedt színész hattyúdala, pályafutása megkoronázása egy elcsalt választás révén. Tony Blair meg lehetne kicsit konkrétabb és célirányosabb - tudna ő, ha akarna.
Aerion
2021. augusztus 23. 12:42
Hehe, már a tónibler is fikázza a gyagyást. Persze, mi már a megválasztását követő napokban leírtuk, mi a terv ezzel a barommal. Legkésőbb féltávnál lecserélik, és megy a klotyóba. Csak az a probléma, hogy a helyettese még nagyobb állat. Úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy előbb kamalát basszák a kukába, és majd azt követően az új alakra cserélik le a fogyatékost. Így lesz egy olyan 'elnöke' az egyesült állatoknak, akire már tényleg nem szavazott senki. Még kamuból sem! : D Kurvára vicces!! Sajna, azt hiszem, az állatokban lesznek, akik ezen nem fognak olyan LYól szórakozni, mint én, különösen a hadsereg soraiban. : )
zakar zoltán béla
2021. augusztus 23. 11:09
Ő is!/j.
zakar zoltán béla
2021. augusztus 23. 11:07
Ö is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!