Ököllel ütötte az ellenszegülő lovat, kizárták a német edzőt az olimpiáról

2021. augusztus 07. 11:00

Arról a lóról van szó, amellyel versenyzője, az addig toronymagasan vezető Annika Schleu pénteken nulla pontot ért el.

2021. augusztus 07. 11:00
null

Kizárták a tokiói olimpiai öttusaverseny további eseményeiről Kim Raisnert, a német válogatott edzőjét, mert ököllel megütötte a lovat, amellyel versenyzője, az addig toronymagasan vezető Annika Schleu pénteken nulla pontot ért el. A nemzetközi szövetség közleményben tudatta a végrehajtó bizottság döntését, melyet a televíziós felvétel alapján hozott meg.

Schleu a nagyszerűen sikerült vívása után úszásban is tekintélyes előnyt őrzött meg, így egy átlagos lovaglással is könnyed győzelmet arathatott volna, de sehogyan sem bírt lovával. A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a belovaglást követően neki se tudott kezdeni a pályának, sírva küszködött azért, hogy egyáltalán rábírja Saint Boyt az elindulásra. Kívülről bíztatta őt Raisner, és amikor odafarolt a korláthoz a ló, meg is ütötte, egyúttal hangosan arra biztatta versenyzőjét, hogy pálcázzon erőteljesen. A négylábú viszont csak hátrafelé toporgott, egyáltalán nem akart megindulni, és félő volt, hogy ugratás nélkül ér véget a próbálkozás. Aztán végre megindult Saint Boy, de pár ugrás után ismét ellenszegült, Schleu pedig, aki már-már bizakodni kezdett, kénytelen volt belátni, hogy ebből nem lesz menet, csakhamar ki is csengették. A pont nélküli teljesítménnyel gyakorlatilag kiszállt a versenyből. Hasonlóan járt ugyanezzel a lóval korábban a mezőny hátsó felében álló, 2017-ben világbajnok orosz Gulnaz Gubajdullina, aki ugyancsak pont nélkül maradt.

Alfons Hörmann német csapatvezető az eset kapcsán sürgős szabályváltoztatást szorgalmazott. „Úgy kell módosítani, hogy lovas és lova is védve legyen. A lényeg, hogy a ló ne sérüljön, a verseny pedig fair maradjon” – hangoztatta.

Schleu végül 31., Gubajdullina pedig 32. lett a 36 fős mezőnyben.

(MTI)

Nyitóképen: Saint Boy és Annika Schleu. Fotó. Marijan Murat / DPA / AFP 

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2021. augusztus 09. 11:42
Sor.hör.-pesti srác-ként láttam,hogy törik be a szekérelé-befogásba az erre betöretlen lovakat. Mitmondjak,ennek a látványa igazán"nagy élmény"- volt......talán a vadnyugati,vadlovak betörésének a látványáhozvolt fogható!....
The Loner
2021. augusztus 08. 20:24
Te, nagyon ostoba, folyamatosan hülyeségeket írsz, fingod nincs mi a gyeplő és mi a kantár . Korbács sincs. Ostor vagy pálca van. Sarkantyut, lehet használni az öttusában a legtöbb lovas használ. A német lánynak is volt. Te sok "diplomás " annyi eszed van mint két pár rendőrcsizmának. :)))))) "Milyen szakon végeztél ? Északon, vagy erőszakon ?" ( H.G.) :)))
Akitlosz
2021. augusztus 08. 16:03
Helyes. Kínozzák azt a szegény lovat holmi értéktelen aranyéremért, ami nem is arany. Csalás és szemvényvesztés az egész olimpiásdi. Az arany nem arany, az ezüst nem ezüst, a bronz nem bronz, a női sportolók transzhibbant férfiak, a helyszín korrupciósan van kiválasztva, Görögország helyett ... Hajrá Ló!
MZperXXL
2021. augusztus 08. 12:02
"Aki kutyát vagy lovat (...megüt...) az alkalmatlan az állat tartására." Hétvégén a gyerekemre ráugrott egy kb. 35 kg-os kutya és hanyatt lökte, majd rá akart állni. Azonnal a földre tepertem (a kutyát) és amikor próbált felállni, tovább nyomtam. Csak azért nem ütöttem, mert ahhoz el kellett volna engedni, és nem biztos, hogy megint időben el tudom kapni fél kézzel (a másikkal a gyereket tartottam, hogy a feje ne a földön legyen). Abszolút nem érdekelt közben, mi van a kutya lelki életével, inkább azon gondolkodtam, amikor az alkarom a fogai között volt, hogy ha jobban ráharap a karomra, tudom-e tovább tartani és ha nem, hogyan mentsem a kicsit. Miközben fékeztem a kutyáját, a kutya gazdája közel sem mert jönni, hozzá sem mert érni a kutyájához. A mi kutyánk hasonló méretű és "komolyabbnak gondolt" (fajtája miatt agresszívnek vélelmezett), mégis, vele sohasem volt még hasonló gondunk sem, az ételt ki tudjuk venni a szájából (a pici is kiveszi, nem csak én), és sem embert, sem másik állatot még "nem inzultált". Szóval ez az "Aki kutyát vagy lovat (...megüt...) az alkalmatlan az állat tartására." mondás egy habverő hőzöngés, mert igenis van olyan helyzet, amikor fizikailag kell "akcióba lépni". Az állatokat szeretni kell - nyilván, de ha az állat agresszív, pláne ha támad, akkor az untyuli-puntyuli mondogatása nem fog segíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!