Ne félemlítsd meg vitapartneredet!

2021. július 04. 07:47

Aki vitatkozni szeretne bármiről is, azzal ezentúl csak ezeken az alapokon szeretnék és tudok.

2021. július 04. 07:47
Szalma Botond

„Aki vitatkozni szeretne bármiről is, azzal ezentúl csak ezeken az alapokon szeretnék és tudok:
1. Ne gyűlöld azt, akinek más a véleménye, mint a tiéd.
2. Ne félemlítsd meg vitapartneredet.
3. Aki mást gondol, mint te, nem az ellenséged, hanem másképp látja a világot.
4. Ne élj vissza a közösségtől rád ruházott hatalmaddal, a köz szolgája vagy, nem bírája.
5. Ne lopj.
6. Ne hazudj, s ne hallgasd el a valóságnak azt a részét se, ami rád nézve káros.
7. Ne rágalmazd a más véleményt vallókat.
8. Közéleti vitapartnered nem ellenséged, hanem embertársad.
9. A köz érdeke nem szükségszerűen egyenlő a te érdekeddel.
10. Gondolkozz, mielőtt megszólalsz, s tudd, hogy indulataid korlátozzák józanságod.”

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kompenzátor
2021. július 05. 09:54
Ez így kontextus nélkül egy tök jó elképzelés - kíváncsi vagyok aki megírta, az magára nézve is kötelezőnek tartja-e...
Agnieszka
2021. július 04. 20:45
NINCS miről vitatkozni. Ez két KÜLÖN világ, közte egy nagyon mély árok. Nem a jobbosok ásták. Az után a kifosztás után, amit az MSZP-SZDSZ kormányok a nemzeti vagyonnal "teljesítettek", már miről társalognánk, most, mikor 12 év után NAGYON szeretnék ott folytatni, ahol abbahagyták 2010-ben. Hogy mostanra megokosodtak és hiába "..." ország, most ismét ők jönnek. Már miért? Itt valóban nem arccal, névvel írogatunk. Ez egy ilyen műfaj. Jó ez így.
august
2021. július 04. 11:44
:)) Ezek a pontok eléggé viccesek, ha végignézünk az ellenzéki fórumokon, vagy a közéleti megszólalókon, jó a szöveg, ha a kiegésztéseket is elolvassuk hozzá, amik nem nyilvánosak -- 1. Ne gyűlöld azt, akinek más a véleménye, mint a tiéd. -Én gyűlölöm aztat a narancstálibot? Azt a rohadékot? Ki meri azt mondani? 2. Ne félemlítsd meg vitapartneredet. - A földönfutóvá tétel mióta számít megfélemlítésnek, meg az IFA plató? Nem is értem 3. Aki mást gondol, mint te, nem az ellenséged, hanem másképp látja a világot. - HÖhöhö, ugye most viccölnek azzal, hogy tudnak gondolkodni is? Vagyis a habonypropaganda mióta jelent gondolkodást? 4. Ne élj vissza a közösségtől rád ruházott hatalmaddal, a köz szolgája vagy, nem bírája. -Nem is tudna visszaélni ugyanis elvtársaink mindent tudnak, csakis kinyilatkoztatás útján kommunikálnak a külvilággal, bírálni csak az ellenfél tud. 5. Ne lopj. - :) Én lopni? Ki mer állítani ilyet? Az is csak az ellenség ármánykodása, hogy a 100 leggazdagabb listájából 40-ben az embereim szerepelnek. 6. Ne hazudj, s ne hallgasd el a valóságnak azt a részét se, ami rád nézve káros. - Az igazságbeszéd ami ránk legjellemzőbb, kertelés nélkül elküldünk az anyjába bárkit. 7. Ne rágalmazd a más véleményt vallókat. -Az mióta rágalmazás, hogy strómanokkal lopják a közpénzeket? Színtiszta igazság, amit minden balliberális tud alapból. 8. Közéleti vitapartnered nem ellenséged, hanem embertársad. -Ja a narancstálibok és az agymosott birkái is. 9. A köz érdeke nem szükségszerűen egyenlő a te érdekeddel. -Így aztán amikor aztat mondjuk hogy adóemelésre van szükség, akkor erre a pontra tessenek gondolni, meg a nadrágszíjhúzás közben is. 10. Gondolkozz, mielőtt megszólalsz, s tudd, hogy indulataid korlátozzák józanságod.” - Már aki képes rá a 133 bátor ember az biztos nem.
Tehetős Totó
2021. július 04. 11:32
Szalma ma már a baloldal barma alma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!