Szijjártó Péter kérdőre vonta a bajor belügyminisztert a müncheni meccs kapcsán

2021. június 30. 17:21

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bajor belügyminisztertől kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kapott az a személy, aki szivárványszínű zászlót lobogtatva rohant a pályára a német-magyar Eb-meccsen a magyar himnusz alatt.

2021. június 30. 17:21
null

A magyar diplomácia vezetője Joachim Herrmann-nak címzett levelében, amelyről szerdán tájékoztatta az MTI-t, azt írta: „a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-ai, müncheni mérkőzésén példátlan inzultus érte a magyar válogatottat.”

„Hazánk himnuszának éneklése alatt egy szivárványszínű zászlót lobogtató személy berohant a pályára, és provokálta a himnuszt éneklő magyar játékosokat. Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik résztvevő ország himnusza alatt történik” – fogalmazott Szijjártó Péter.    

Látta-e a kommandós sorfal a pályára szaladó szivárványzászlós szurkolót? 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint arra is nehéz magyarázatot találni, hogy a mérkőzést megelőző „mesterséges politikai feszültségkeltés" ellenére a rendezőket jól láthatóan felkészületlenül érte ez az incidens. S ez még jóindulatú vélekedés mindarról, ami történt” – áll a levélben.    

Szijjártó Péter ezért tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől arról, „milyen büntetést kapott a magyar himnusz alatt pályára rohanó, szivárványzászlót lobogtató személy, valamint vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidens lehetővé válásához, figyelembe véve, hogy minden bizonnyal elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban, hiszen láthattuk a kommandós sorfal felállítását a magyar szurkolók elé. Miniszter úr munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!” – zárta sorait Szijjártó Péter.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2021. július 01. 17:13
Remélem, a kedves gyerekeknek tetszett a fellépés a stadionban. Mit mond nekik, miniszter úr, hogy azért jár nekik a kivételezés, mert a papájuk miniszter? https://hvg.hu/itthon/20210629_szijjarto_jatekoskisero_hollandia_csehorszag
Kockahas000
2021. július 01. 11:45
Ez veletlenül nem a másik ország belügyeibe valo beleszolás, amit a fidesz lépten nyomon kifogásol,erre gyurnak rendszeresen a megmondo emberek. Vagy ugy gondolja nekik lehet beszolni, másnak nem.hülye köcsögök
Kockahas000
2021. július 01. 11:45
Ez veletlenül nem a másik ország belügyeibe valo beleszolás, amit a fidesz lépten nyomon kifogásol,erre gyurnak rendszeresen a megmondo emberek. Vagy ugy gondolja nekik lehet beszolni, másnak nem.hülye köcsögök
Ben Jeremiah
2021. július 01. 11:09
Respekt, hogy megírta ezt a levelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!