Digital Green Pass: hamarosan elkészülhet az EU-s vakcina-útlevél

2021. március 01. 16:42

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát; az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretnék elősegíteni – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfői Twitter-üzenetében.

2021. március 01. 16:42
null

Ursula von der Leyen tudatta, az oltási könyv szerepét betöltő új uniós immunitásigazolás a beoltottságot fogja igazolni, teszteredményeket tartalmaz azok esetében, akik még nem kaphattak oltást, illetve információt fog tartalmazni arról, ha valaki már átesett a koronavírus-fertőzésen.   

 

 

„Az immunitásigazolásnak meg kell könnyítenie az európaiak életét” – fogalmazott.

 

A bizottsági elnök hangsúlyozta azt is, hogy az igazolással teljes mértékben tiszteletben fogja tartani az adatvédelmet és a magánszférát. A digitális oltási igazolás bevezetésével az Európai Bizottságnak az a célja, hogy fokozatosan lehetővé tegye az európaiak számára, hogy biztonságosan utazhassanak az Európai Unióban, vagy az unió határain kívülre akár munka, akár turizmus céljából – tette hozzá von der Leyen.    

A bizottság elnöke, aki a múlt héten videokonferencia keretében tartott informális EU-csúcs után jelentette be a javaslatot,

az igazolvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy legalább három hónapra van szükség egy közös európai rendszer technikai kifejlesztéséhez.

Elmondta, a tagállami vezetők megállapodásra jutottak a legszükségesebb személyes adatok megosztásáról az igazolványok közös elfogadása érdekében. Hozzátette, az Európai Unió és a tagállamok azt szeretnék, ha a vakcinaútlevél nyárra elkészülne, és meg lehetne kezdeni az egészségügyileg biztonságos külföldi utazásokat.

(MTI)

Fotó: Euronews

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2021. március 01. 20:49
Hol lesz ennek a vége ? Csip minden emberben ? Vagy a gondolatok által keltett elektromágneses hullámokat is monitorozzák majd, és nézik ki hogy gondolkodik ? Lehet úgy élni, azzal a tudattal, hogy teljesen ki vagy szolgáltatva bizonyos embereknek akik néhány kattintással tönkretehetik az életedet ? Szerintem nem. Ezek már valóban az "utolsó idők".
Bitrex®
2021. március 01. 18:30
És a reptereken mindenki okostelóval bizonyítja majd, hogy be lett oltva? És akinek nincs okostelója, az már nem is utazhat a jövőben? A4 papír nem elég?
zara
2021. március 01. 18:21
fuck off mindig is ez volt a cél, egy digitális kontroll rendszer... az emberek meg olyan hülyék h minden megesznek.... következő lépés bárhova mész be kell jelentkezni az app QR kódon keresztül(lásd izrael, kina), utánna csak digitális pénz lesz appon keresztül(lásd kina) stb... persze a te érdekedben... https://youtu.be/8alro6mjcsU
Sróf
2021. március 01. 17:43
A vakcinaútlevélfejlesztés már a célegyenesben, miközben a vakcinát nem sikerült biztosítani. Hát a jó kurva anyátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!