Összeesküvés végzett Trumppal

2021. február 19. 18:24

Molly Bell a Times hasábjain írta le, hogy hogyan befolyásolták 2020-ban a választásokat az Egyesült Államokban.

2021. február 19. 18:24
null

Maga a szerző használja az összeesküvés kifejezést, azzal a sajátos felhanggal, hogy minderre az amerikai demokrácia megmentése miatt volt szükség az országban. Sajátos nézőpont, amikor alapvetően antidemokratikus, ám a törvény betűjével nehezen ütköztethető módszerekkel kell megvédeni a demokráciát – fogalmaz Horváth József.

Bell arról ír, hogy

a baloldali szakszervezetek, a liberális álcivil jogvédő szervezetek az internetes óriáscégekkel

szövetkezve hajtották végre ezt a többlépcsős műveletet. A különböző tagállamokra külön speciális információkat, mémeket gyártottak, ezzel célzottan befolyásolva a választói célcsoportokat. Sikerüket jelzi, hogy több mint egymilliárd megtekintést produkáltak.

Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója úgy fogalmazott az esettel kapcsolatban: „napjainkban látszólag sokkal finomabban mennek a dolgok.

Elég egy profi, elszánt élcsapat. Ha van pénze, eszköze, információja, akkor tud győzni.”

(Címlapkép: Donald Trump leköszönő amerikai elnök és a felesége. Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2021. február 20. 12:48
Az lehet, hogy rádiójuk nincs. (Rádiót nem hallgatok.) TV-jük viszont van. Még az én nagyon szűk választékomban is. Nem deklarált tulajdonos, hanem a "tartalom" az érdekes.
zsoltkom2
2021. február 20. 10:26
Trumppal saját maga végzett... úgy hazudott, mint egy jól megkomponált fasiszta propaganda. Eltalálta a nép lelkét és elfogadták... persze azt a sok hazugságot, ami csak Trump fejében volt igaz. Orbán is egy ilyen alak... elnézik neki a hazugságait, korrupt ténykedését, mert közvetlen tud lenni az emberekkel. Csak a képére írt közömbös és érdektelen kifejezést nem látják a nagy csodálatukban. Ha bukik Orbán, piszokul nehezen találja meg elvesztett önmagukat a sok orbándicsőítő. Márpedig ez a végkicsengés... Orbán is bukik. Ilyen telhetetlenül egoista nem tud talpon maradni, ha reflektor fényben van ország-világ előtt (egy orbánkobold lehetőleg kerüli a fényt). A koronavírus is megmutatta igazi hatalmaskodó, közönyös énjét. Kizárt, hogy tovább húzza 2022-nél.
VeJoLa
2021. február 20. 09:55
"Elég egy profi, elszánt élcsapat. Ha van pénze, eszköze, információja, akkor tud győzni" Szerencsére a mi ellenzékünk "profátlan", életlen és nem elszánt, hanem elkapált, így hiába neki a pénz, paripa, fegyver!
harmos
2021. február 19. 21:12
A TIME 2021 február 4-én cikket Molly Ball írta https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/ egy Molly Bell egy kvázi előzménycikket írt 2020 júniusban https://time.com/5859215/protect-democracy-trump/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!