TEV: Toroczkai zsidó- és muszlimellenes gyűlöletkeltést folytat

2021. február 03. 21:12

A Tett és Védelem Alapítvány is reagált Toroczkai vasárnapi videójára, amiben be akarta tiltani a kóser és halal mészárszékeket.

2021. február 03. 21:12
null

„Az talán még megmosolyogtató lenne, hogy a magyar szélsőjobb emblematikus figurája az Európai Unió álláspontját osztja. Az azonban már a legkevésbé sem, hogy az „állatok jogainak” ürügyén ismét zsidó- és muszlimellenes gyűlöletkeltést folytat” –vélekedik a  Tett és Védelem Alapítvány.

„Az »oknyomozó riport« arra igyekszik választ találni, hogy a kóser és a halal vágások során mennyire szenvednek az állatok. A politikus egy kóser és egy halal vágást végző hazai vágóhidat keresett meg, ám mivel az üzemektől nem kapott választ, belépési és forgatási engedély nélkül látogatott el a telepekre kamerájával, ahol a lap szerint »csodálkozva tapasztalta, hogy a magánterület biztonsági őrei távozásra kérik.«” – számol be a Neokohn. 

Korábban megírtuk, hogy

az Európai Unió Bírósága fenntartja a kóser és a halal vágás tilalmát Belgium két régiójában.

A szabály szerint az állatot el kell kábítani, mielőtt leölik, ezt pedig a zsidóság és az iszlám is tiltja. Az európai törvények eddig is csak elkábított állatok leölését engedélyezték, vallási okokból azonban el lehetett térni a szabálytól, kivéve Svédországban, Norvégiában, Izlandon, Dániában és Szlovéniában. Flandria és Vallónia, két belga régió 2017-ben vezetett be teljes tiltást, ami ellen az országban élő zsidók és muszlimok hiába tiltakoztak: az Európai Unió Bírósága nem döntött a javukra.

„Következésképpen kormányom gyorsan elítélte ezt a káros döntést, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy az összes lehetséges nemzetközi fórumon felemeljük a szavunkat ellene” – fogalmazott ekkor Orbán Viktor. Toroczkai szerint azonban a miniszterelnök nem a vallásszabadságot védte, hanem „azért ítélte el a döntést, mert az EMIH tulajdonában lévő Csengelén átadott Európa egyik legnagyobb kóser vágóhídja állami támogatást is kapott”.

Fotónkon a csengelei kóser vágóhíd átadási ünnepsége látható. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. február 05. 07:27
Toroczkainak végre nem az állatokkal,hanem az emberekkel kellene foglalkoznia.
Káder János
2021. február 04. 22:02
GECI MUSZLIMOK ÉS RETKES ZSIDRÁKOK KLUBJA .... Dögöljenek meg MIND !!!!!!!
Orange79
2021. február 04. 17:29
A közel-keleti szekták és törzsek babonái és hiedelmei jelentik az igazodási pontot? Mi a gond a muszlim- vagy zsidóellenességgel? Ezek a csoportok velünk szemben ellenségesek, kötelező dörgölőzni hozzájuk?
lendvaiildiko
2021. február 04. 17:19
A hülye zöldeknek, gretathunbergeknek nem lehet egyáltalán kifogása a kóser és halal vágás ellen. Ha jól végig gondoljuk, mennyi CO2 kibocsátásba kerül az állatokat elkábító vegyületek előállítása, szállítása, megsemmisítése, a vele kapcsolatos környezet és munkavédelem fenntartása, működtetése. Sajnos nem közölnek adatokat, a vágóhidakról elfolyó vérbe jelenlévő kábító anyag koncentrációjának növekedéséről, dúsulásáról a csatornákban, a szennyvízben. Visszakerül-e ez a táplálék lánccal. A Thoroczkay féle megnyilvánulásról meg annyit: érdemes támogatni e vágóhídakat, illetve a kóser és halal állati termékek előállítását. Milyen kiváló és jóminőségű az ilyen exportcikk, egyáltalán nem lenne rossz reklám Magyarországnak, hogy az egymással békében élő keresztény, zsidó, muszlim és pogány emberek társadalma látná el halal termékekkel a nyugat európaban jelenleg robbanásszerűen növekvő számban elő muszlimokat, de biztos jelentős vásárlóerő az kóser termékeket fogyasztó zsidóság. Ezért nagyon szerencsétlen ez a megnyilvánulás....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!