Kim Dzsongun felszólította az észak-koreaiakat, hogy adják le kutyáikat az éttermeknek

2020. augusztus 19. 15:23

A rég nem látott éhínség miatt immáron a kisállattartás sem elfogadott norma a diktatórikus távol-keleti országban.

2020. augusztus 19. 15:23
null

Kim Dzsongun észak-koreai vezető júliusban meghirdette, hogy a kisállattartás mostantól törvényellenesnek minősül – számolt be róla hétfőn a Daily Mail. A diktátor ezt követően fel is szólította a gazdikat, hogy kiskedvenceiket azonnal hatállyal adják le a hozzájuk legközelebb eső éttermeknek. Mivel sokan nem szívesen adják le szeretett kisállataikat, szokatlan rendőrségi utasítások láttak napvilágot főként a fővárosban, Phenjanban: a hatóságok járják a házakat kutatási paranccsal kisállatok után kutatva, a sintérek pedig az utcákról gyűjtik be őket. Ennek az egész helyzetnek a kiváltó oka lehet a koronavírus járvány okozta gazdasági válság miatti éhezés.

Az éhínség korábban teljesen megszokott volt a távol-keleti diktatúrában, azonban amióta műtrágyaüzemeket kezdett el működtetni, sokkal kevésbé kitetté vált a mezőgazdaság. A kevésbé kitett mezőgazdaság végül az éhínségek számának csökkenését eredményezte egészen mostanáig. A válság miatti állapotok olyan szintű élelmiszerválsághoz vezettek, melyre már nagyon rég nem volt példa – állítja a Daily Mail. Az éhínség a lakosság 60%-át érinti (körülbelül 25,5 millió fő).

Vélhetően a kisállatok éttermeknek történő kötelező beszolgáltatása azon célból történhetett meg, hogy csökkentsék a súlyos állapotokat az országban. A két Koreában a kutyahús tradicionálisan ünnepi ételnek számított, mára azonban mind Phenjanban, míg déli szomszédja fővárosában, Szöulban megtalálhatók kutyaéttermek, sőt, Dél-Koreában évente megrendeznek egy kutyahúsfesztivált is.

Fotó: MTI/ EPA/ EFE

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gazsi Bácsi Lótetű
2020. augusztus 21. 10:02
bodri pörkölt... :P
annamanna
2020. augusztus 21. 03:01
Németországban törvénybe írnák, hogy legalább napi egy órát sétáltatni kell a kutyákat https://444.hu/2020/08/20/nemetorszagban-torvenybe-irnak-hogy-legalabb-napi-ket-orat-setaltatni-kell-a-kutyakat
Senki Alfonz
2020. augusztus 20. 18:36
Akkor most a házaspároknál ha az egyik kutyául érzi magát, akkor nem mer elmenni a házastársával egy étterembe, nehogy alapanyag legyen!!!!!
Tatulus
2020. augusztus 20. 16:13
Nem értem ezt a negatív hozzáállást! A leírásból kitűnik, hogy a kutyahús ünnepi étel - vagyis É-Korea boldog népe ezentúl mindig ünnepi fogást talál az asztalán - a nagy Vezír gondoskodása folytán! (szerényen szólva, amíg el nem fogy) Íme így javul az életszínvonal É-Koreában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!