16 járőrhajót adott el az Egyesült Államok Ukrajnának

2020. július 19. 17:23

Hat hajó már útnak is indult Ukrajnába.

2020. július 19. 17:23
null

Az Egyesült Államok jóváhagyta 16 darab Mark VI típusú járőrhajó eladását Ukrajnának. A hajók és a hozzájuk tartozó felszerelések beszerzését Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter jelentette be Twitter-oldalán.

 

 

„A Mark VI egy modern, gyors és jól manőverező hajó, amelyet a part menti határok ellenőrzésére terveztek” – írta tweetjében a miniszter. Elmondása szerint első körben hat hajót szállítanak Ukrajnába a megállapodások értelmében, mely az Egyesült Államokkal a biztonság terén alkalmazott együttműködés bizonyítéka. Ukrajna a megállapodás értelmében további tíz hajóra számíthat. Kuleba kiemelte, hogy az Egyesült Államok ezen döntése növeli az ukrán haditengerészet képességeit, mely így hatékonyabban tud ellenálni a Fekete- és Azovi-tenger jelenlegi és potenciális veszélyeinek. „Ez a támogatás a biztonsági és védelmi szektor, illetve a védelmi ipar reformjával együtt segít Ukrajnának modern, operatív módon csatlakozni a NATO-kompatibilis fegyveres erők fejlesztésébe, amelyek hatékonyan tudnak ellenállni az orosz agressziónak” – fogalmazott a külügyminiszter.

Korábban az év során Olekszij Neizhpapa, a haditengerészet parancsnoka elmondta, hogy 2020-ban az ukrán flotta 16 darab Mark II típusú hajóval is ki lesz egészítve, melyek jelentős részét az Azovi-tengerre küldik.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alkaloidablog
2020. július 20. 01:09
Ezek a kis naszádok, vagy mik ezek csak olyasmi dolgok ellen érnek valamit, amit alapból az ukránok csinálnak: csempészek, illegális migránsok, orvhalászok és hasonlók ellen. Katonai jelentőségük nulla.
Hannibal
2020. július 19. 20:22
Ezek az ukránok teljesen hülyék, ha azt gondolják az USA meg tudja segíteni őket időben... A lengyeleket kellene meggyőzni, hogy ne féljenek az oroszoktól, és egy kisebb, de erősebb ukrán vazallusállam hatékonyabb ellene, mint ez a mostani a nagy orosz kisebbséggel, és máris lehetne új vonalakat húzkodni az atlaszba... Ukrajna nem érdemli meg amije van.
Crusader
2020. július 19. 19:45
Ki ellen fegyverkeznek ily /amúgy idióta módon/ az ukránok ??? Az oroszok ellen??? Az jó, mert ha 200 járőr csónakot vettek volna, azzal se érnének semmit. Ezek a faszfej banderista ukrán patkányok azthiszik /nyilván amcsi ösztökélésre/ hogy van bármiféle esélyük az orosz, de akár a két szakadár kelet ukrajnai orosz többségű állam ellen.. Közben a gazdaságuk már nem létezik, földjeik eladva az amcsi Joe Biden és körének...
Burmin
2020. július 19. 19:19
Nem javaslom az ukránoknak provokálni az oroszokat, hátha lefoglalják az amcsi hajókat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!