Jelasity Radován lett a Magyar Bankszövetség új elnöke

2020. május 22. 13:20

Az új elnök az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

2020. május 22. 13:20

Jelasity Radovánt, az Erste Bank elnök-vezérigazgatóját választotta meg a Magyar Bankszövetség elnökének a szervezet pénteki tisztújító testületi ülése, amelyet videokonferencia keretében tartottak meg – közölte a szövetség az MTI-vel pénteken. A leköszönő elnök, Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója alelnökként folytatja munkáját a szervezetnél.

Jelasity Radován a közlemény szerint egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus nem csupán gazdasági, hanem egyben civilizációs kihívást jelent. „Ugyanakkor hiszek a bankszektor katalizáló és pozitív gazdasági szerepében. Elkötelezett vagyok a párbeszéd, és a közös, mindenki számára elfogadható megoldások iránt. A bankszektor a gazdaságnak nemcsak szerves része, hanem egyben tükörképe is: nincs stabil és erős bankszektor robusztus gazdaság nélkül, miként nincs robusztus gazdaság erős bankszektor nélkül sem” – mondta.

(MTI)

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. május 23. 08:19
Ja a félreértések elkerülése végett, nem a sajátjából tőkésítette fel.
budapestbar
2020. május 22. 15:20
Jellasics- leszármazott, csak elírták a neve végét? Szép kilátások...
egyvilág
2020. május 22. 13:39
Egy általános bevezető a bankok világába: https://egyvilag.hu/temakep/094.shtml
MayorAnna
2020. május 22. 13:33
Helyes. Magyar Bankszövetség élére magyar elnököt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!