Itt a friss koronavírus-térkép!

2020. április 25. 08:07

Világszerte már közel 2,8 millió fertőzöttet regisztráltak. Folyamatosan frissül a Johns Hopkins Egyetem adatbázisa és térképe.

2020. április 25. 08:07

Számok, infografikák, világtérképek a Johns Hopkins University intézeti adatbázisában.

A teljes térkép és adatbázis itt érhető el.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2020. április 25. 21:13
És ez mire jó, tessék mondani? Ha egy "térkép" hisztériát kelthet, akkor csak arra.
annamanna
2020. április 25. 17:00
Vietnam és a koronavírus: "Az elsők közt kapták el a koronavírust, mégsem halt meg senki" https://444.hu/2020/04/25/az-elsok-kozt-kaptak-el-a-koronavirust-megsem-halt-meg-senki
Menhetten
2020. április 25. 09:07
Maradj lapos! Az a fő cél, hogy a görbe lapos legyen. Ezt állítólag úgy lehet elérni, hogy mindenki otthon marad, a vírus meg csak kimúlik magától, ha már nincs kit ennie. Sajnos az a véleményem, hogy a 'Maradj otthon!' az egyik legegyszerűbb, legagyatlanabb, legkevesebb szakértelmet igénylő, sőt azt talán egyáltalán nem is igénylő megoldás a járvány kezelésére. Nagyon egyszerű kommunikálni, nagyon egyszerű az üzenet, aki meg mégis megbetegszik, annak meg lehet mondani, hogy pedig mi szóltunk... Csakhogy a vonatkozó hivatalos intézkedések sem azt mutatják, hogy akár a döntéshozók szerint is végrehajtható lenne az otthonmaradás. Persze, hogy nem az. Az otthonmaradás talán akkor lenne eredményes, ha senki nem mozdulna ki, a teraszon megtermelt búzából, vagy kukoricából sütné a kenyeret, szükség esetén levágná a fürdőkádban röfögő Dezsőt. Mert egyébként a házhoz szállítás is megannyi veszélyforrást rejt, amit nem lehet kivédeni, és egy ártatlan fuvallat is behozhatja cseh fizetőeszközt az ablakon. Lássuk be, az otthonmaradás túl azon, hogy nem megvalósítható, még nem is hozza el a kívánt eredményt. A görbe ellaposítása ami a központi kommunikáció fő eleme , valójában nem úgy történik, ahogy szeretnénk. Sokan azt gondolják, hogy ahol a meredeken felívelő görbe leszálló ága eléri a járvány előtti értéket, tehát az 'x' tengelyt, a lapos görbe is ott érkezik a minimumához, azaz csak azt kerültük el, hogy sok beteg és sok áldozat legyen, de a járvány ugyanakkor ér véget, mint azt az otthon maradás nélkül tette volna. Hát ez tévedés. Az ész nélküli passzivitással a görbe nem csak lapos lesz, hanem a periódus is megnyúlik, azaz sokkal később cseng le járvány. Ez nem lenne baj, mert, ugye csak kivárjuk, oszt jó. DE! Közben a korlátozások olyan egyébként elkerülhető károkat okoznak a gazdaságnak és ezen keresztül az állampolgároknak, hogy azok helyre hozása beláthatatlan áldozatokat követel mind élet, mind pedig életszínvonal vonatkozásában, ami a valódi veszélye ennek az egész mizériának. Minél tovább tart a passzivitás, annál nagyobb a kár. Lehet persze lazítani a korlátozásokon, de akkor meg mi értelme volt az egésznek. Nem tudom, hogy a május 3, tud-e róla, hogy ő mekkora nemzeti fordulópont lesz. És vajon a vírus tud-e róla, hogy utána neki reszeltek, sehogy sem tud visszakapaszkodni az őt megillető helyre. Ha mégsem, akkor a jövő heti lazításokkal óriási baj lehet. Még egyszer visszatérek ahhoz, amit már korábban is megénekeltem. A gazdasági károk mérsékléséhez szakértői közreműködésekkel szakértő alatt nem Országorvos Cecíliát értem sajnos célzott korlátozásokra, és azok következetes betartására és betartatására lenne szükség. Így valamelyest működhetne a gazdaság, lennének munkahelyek, bér, vásárlóerő, stb. Ehhez persze adatok kellenek, amihez persze tesztelni kell. Tudom, megint ez a bla, bla, bla,bocs, de így gondolom , még mindig. És szerintem nem csak én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!