Elemzők: meglepően jól alakult februárban az ipari termelés

2020. április 07. 12:29

Meglepte az elemzőket az ipari termelés kedvező februári alakulása. A várható mélypontról is beszéltek.

2020. április 07. 12:29

Az MTI-nek nyilatkozó elemzőket meglepte az ipari termelés viszonylag kedvező februári alakulása, a külföldi helyzet miatt akadozó ellátási láncok, az import alkatrész szállítások kimaradásai rosszabb eredményt vetítettek előre. Arra számítanak, hogy éves összehasonlításban márciusban már visszaesik az ipar teljesítménye és a második negyedévben eléri a mélypontot.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető makrogazdasági szakértője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában úgy ítélte meg, hogy az első két hónap jó ipari teljesítménye, valamint a kiskereskedelem átmeneti – pánik okozta – fellendülése folytán az első negyedévi GDP adat a kialakult veszélyhelyzethez képest kedvező képet fest majd, így továbbra is a második negyedévre várja a krízis mélypontját.

Suppan Gergelyt, a Takarékbank vezető elemzője szerint is az első negyedévet az első két hónap kedvező teljesítménye még megmentheti a mélyebb visszaeséstől, de a második negyedévben az ipari termelés még akkor is kétszámjegyű mértékben eshet vissza, ha májusban már stabilizálódik, majd júniustól fokozatosan elindul a termelés.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. április 07. 21:30
"Elemzők: meglepően jól alakult februárban az ipari termelés" Még jobban alakult volna, ha az elemzők dolgoznának valami hasznosat az iparban. Akkor kevesebb idejük lenne meglepődni.
Jack Reynor
2020. április 07. 17:41
Tegnap néhány órát autózgattam az országban. A forgalom csökkent, de sok kamiont, teherautót, céges autót láttam az utakon, azok száma nem csökkent annyira. A turizmus visszaesése kedvező (kivéve a közvetlenül érintetteket, az ott dolgozókat), sok megtakarítást jelent majd.
KannibálTatárÚr
2020. április 07. 15:56
Még március is jó lehet. Akkoe kezdődtek a felvásárlások.
OberEnnsinnen
2020. április 07. 13:50
A készletek a februári feldolgozásra elegendőek voltak, nyilvánvalóan a termelési lánc már a hónap végén megszakadt és azóta csak kiüresedik. Ez az adat egy újabb tőrdöfés a bal-lib károgók számára, de lesznek a jövőben "jó" napjaik. De pár hónap múlva a karaván újra halad, ahogy kell, kérdés, újra fellépünk-e a dobogó 2. helyére, Írország mögé a GDP-s Premier Ligában? Ezt akkor is meg kell tennünk, ha ebbe a bal-lib beleőrül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!