Kevesebb szemetet termelünk az uniós átlagnál

2019. augusztus 26. 22:49

A legkevesebb hulladék a román háztartásokban keletkezik.

2019. augusztus 26. 22:49

Az Eurostat friss felmérése szerint a dánok termelték a legtöbb háztartási hulladékot 2017-ben az Unióban – írja az Agerpres román hírügynökség. A lista másik végén a románok állnak, ők fejenként 272 kiló szemetet termelnek az évben.

Az Európai Unióban átlag 486 kilogramm háztartási hulladék keletkezik fejenként, Magyarország ennél százegy kilóval kevesebb, 385 kilogramm. A visegrádi országokban ennél mindenhol kevesebb szemét keletkezik, igaz, a szlovákok csak hét kilóval „maradnak le” tőlünk.

Az Eurostat megjegyzi, hogy 1995 és 2017 között 17%-ról 46%-ra növekedett az újrahasznosított városi hulladék aránya az Európai Unióban.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. augusztus 27. 11:09
"Kevesebb szemetet termelünk..." - írják. És? Orbánékat is beszámították? Ők is a kukák kincsei.
Öregfa..
2019. augusztus 27. 07:39
„a dánok termelték a legtöbb háztartási hulladékot” 7-es cikkelyt a rohadék dánoknak, szennyezik a földet!
annamanna
2019. augusztus 27. 00:50
Péld 14,4 Mikor nincsenek ökrök: tiszta a jászol; a gabonának bősége pedig az ökörnek erejétől van. Ez pont olyan okoskodás, mint az, hogy No school No job No future No problem Vagy hogy Nincs nő, nincs sírás. Vagy hogy egyszer úgyis meg kell halni. "A filozófiatörténetben több magyarázat is van arra, hogy honnan ered a cinikus elnevezés, amely a görög kutya (küon) szóból származik." https://hu.wikipedia.org/wiki/Cinikusok "Azt tanították, hogy a boldogság eléréséhez a lemondás, a civilizáció és annak vívmányainak elutasítása, a függetlenség és a szabadság vezet. Az anyagi javakat, a pénzt megvetették. Diogenész például még a poharától is megvált, amikor azt látta, hogy valaki más a tenyeréből iszik. Természetes életvitelt hirdettek, ezért lemondtak a kényelemről, gyakran nélkülöztek. Azt hirdették, hogy az az ember van istenhez, vagyis a legnagyobb jóhoz a legközelebb, akinek nincs semmije, aki le tud mondani a javakról. A civilizációt és a kultúrát természetellenesnek tartották." Felhõk alatt születtem Ütött-kopott sátor az én lakhelyem Úton-úton-útfélen Bubamara lehet az én esélyem! Hej, romák és testvérek Amíg élek addig én csak zenélek Úton-úton-útfélen Bubamara marad az én reményem! Gyere-gyere Bubamara, énekelj, életünk Mit sem ér muzsika nélkül Gyere-gyere Bubamara, létezel, elhiszem, Nem élhetünk zene nélkül Savale, Romale https://www.youtube.com/watch?v=M3MfuFoULYI
NeMá
2019. augusztus 26. 23:05
Romániában életbe vágó, ha sok a szemét elviszi őket a ursus nem a dobozos, hanem a szőrős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!