A Roszatom elnökével tárgyalt Orbán Viktor

2019. május 12. 16:30

A megbeszélésen áttekintették a paksi atomerőmű-építési projekt állását, és tárgyaltak a további teendőkről.

2019. május 12. 16:30

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Karmelita kolostorban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz atomenergetikai konszern vezérigazgatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 A megbeszélésen áttekintették a paksi atomerőmű-építési projekt állását, és tárgyaltak a további teendőkről. Orbán Viktor szerint a két új atomerőművi blokk megépítése jelentősen növeli Magyarország energiabiztonságát, hozzájárul hazánk energiafüggetlenségéhez és a klímavédelmi célok eléréséhez is.

A beruházás tehát teljes mértékben összhangban van Magyarország nemzeti érdekeivel – hangsúlyozta a kormányfő.

(MTI)

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2019. május 13. 15:11
A baloldal durvulása arra sarkall,hogy minden olyan történésnek,amitől felrobbanhatnak---/REMÉLEM !!!!!/ -- ÉS PERSZE CSAK HASZON AZ ORSZÁGOMNAK----- .BOLDOGAN TAPSOLNI TUDOK !!!!!!!!!
Bajuszkirály
2019. május 13. 07:54
A dolog rendkívül egyszerű. A széllel ill. nappal az a baj, hogy nem feltétlenül akkor fúj ill. süt, amikor szeretnék. A vízerőműnél már jobb a helyzet, az valamennyire szabályozható, de hosszantartó szárazság esetén az se túl jó. Jelenleg a legjobb és legtisztább technológia az atomenergia. Ez csak azoknak kérdés még, akiknek fogalmuk sincs mi hogyan működik. És tisztázzuk : a németek barnakőszént égetnek!!!! a bezárt atomerőműveik helyett, mert bizony mással nem tudják megtermelni a szükséges áramot. Az osztrákok könnyen pattognak, hiszen hatalmas mákjuk van a természeti adottságaikkal. De ha jön a szárazság, majd náluk is egyből elfogadható és tiszta energia lesz az atomenergia. A fúziós erőművek fejlesztésébe kellene sokkal, de sokkal több pénzt beletolni. Az a jövő. De nem teszik, mert még mindig a tőke irányítja a világot és nem a józan ész.
annamanna
2019. május 13. 06:53
Eközben Putyin egy jégkorong meccsen bevágott nyolc gólt: https://www.blikk.hu/aktualis/politika/putyin-eses-jegkorong-kinos-baki/zw5cn1f
3M..
2019. május 12. 21:39
A szlávok pont olyan fehérek, mint a magyarok. Ki a kakukktojás a képen? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!