Orbán Viktorral teáztunk

2019. március 08. 13:25

Ilyen kötetlen, újságírókkal folytatott találkozó évek óta nem volt a miniszterelnökkel.

2019. március 08. 13:25
Csuhaj Ildikó

„A miniszterelnök munkatársunkat is meghívta egy nőnapi teázásra. Orbán Viktor tárlatvezetést is tartott a Karmelitában. A szűk körű társaságnak megmutatta a kolostor teraszáról a panorámát, a tárgyalót, ahol a kormányüléseket tartják, a kerengőt, végül a könyvtárszobában egy több mint másfél órás, oldott hangú beszélgetésen válaszolt a feltett kérdésekre. Ilyen kötetlen, újságírókkal folytatott találkozó évek óta nem volt a miniszterelnökkel.

»Az sem biztos, hogy lesz március 20-a« – ezt mondta Orbán Viktor a nőnap alkalmából a Karmelitában tartott szűk körű háttérbeszélgetésen az ATV kérdésére arról, hogy a Fidesz kizárják-e szerinte az Európai Néppárt március 20-ai politikai gyűlésén.

Tegnap délután jött a váratlan telefon, Kaminsky Fanni tolmácsolta a miniszterelnök meghívását:

Nőnap alkalmából Orbán Viktor a Karmelitába munkatársunkat is meghívta egy teázásra. A kormányfő tárlatvezetést is tartott a Karmelitában. A szűk körű társaságnak megmutatta a kolostor teraszáról a panorámát, a tárgyalót, ahol a kormányüléseket tartják, a kerengőt, végül a könyvtárszobában egy több mint másfél órás, oldott hangú beszélgetésen válaszolt a feltett kérdésekre. Ilyen kötetlen, újságírókkal folytatott találkozó évek óta nem volt a miniszterelnökkel. A meghívott »hölgy újságírókkal« Orbán Viktor több alkalommal is készen állt közös fotózásra és búcsúzóul egy szál tulipánnal is megajándékozta a meghívottakat.

»Fogom és akkor otthagyom«

A könyvtárszobában a miniszterelnök arról, hogy a Fideszt március 20-án - amennyiben »lesz« március 20-a - kizárják-e a Néppártból, óvatosan fogalmazott, mert folyik a mérlegelés, az egyeztetések, de a legfontosabb kérdés, hogy az európai térképen hol van a helye a nemzeti keresztény pártoknak. Mint mondta, nem készülnek el a Néppártból, bár ha valami elromlik, ahhoz nem kell mindenáron ragaszkodni, »én mindig úgy voltam vele, hogy azt fogom, és akkor otthagyom« – tette hozzá. Mint mondta, vannak olyan »jobbról érkező pártok«, akik alig várják, hogy ő, illetve a Fidesz csatlakozzon hozzájuk és e sorban említette Matteo Salivini Legáját és Jaroslaw Kaczynsky PiS formációját, de mint mondta, másokat is tud sorolni. A legelső helyen természetesen a lengyelek vannak, mondta, a háttérbeszélgetésen is megerősítette, hogy vasárnap Lengyelországba megy, ott tárgyalnak majd, a lengyel kormánypárt pedig nem a Néppárt tagja. »Ha menniük kell, és valami újba belefogniuk«, mindenekelött a lengyelekkel számol.”

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 11. 11:16
A könyvespolcok--üresek, félig üresek vagy telitettek--a festmények a falon + egy-egy kisplasztika vagy kisméretű szobor--bronzszobor-- szoborkompozició egy-egy szoba-posztamensen, a hagyományos konzervativ ENTERIŐR hangulat természetes velejárói. Ezeket kiegészithetik: vadásztrófeák a falakon, agancsok, preparált ragadozómadár-fejek, egy-egy régi fegyver--kard, lőfegyver--talán nem zavaró. Amint ahogyan a kereszt+ korpusz vagy szakrális témájú, de mélytónusu bibliai illusztráció vagy föstmény sem. A könyvespolcokon a könyvek nem föltétlenűl csak rekvizitumok, használatuk is előfordulhat akár a Minsziterelnök Úr által használt Karmelita Kolostorban, amint ahogy egy FÖLDGÖMB, TÉRKÉP vagy értelmező szótár és lexikon sem csak disz lehet, veretes Biblia kötetekkel egyetemben. De akár még a Korán, vagy a Talmud sem szentségtörés a polcokon az én stiylist felfogásom tartalma szerint.
Dénia
2019. március 10. 03:19
Úgy látszik, a fidesz változtat a kommunikáción, és készíti elő a közvéleményt arra, hogy lehet, hogy a néppárton kívül mégiscsak tágasabb lesz.
catalina9
2019. március 09. 11:35
Ilyen kötetlen, újságírókkal folytatott találkozó évek óta nem volt a miniszterelnökkel. " Kedves Ildikó...hát ha már évek óta nem volt ilyen, akkor bizony megszakadhatott egy sorozat...jó lenne, ha felsorolná, hogy maga mikor teázott Medgyessyvel, Gyurcsánnyal, Bajnaival...ja és ezek az elvtársak mikor teáztak jobboldali újságírónőkkel..
antioxi
2019. március 09. 09:43
1) Oszt jónapot 2) O1G = Orbán 1 Géniusz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!