Novemberben is marad az őszi tavasz

2018. november 02. 09:47

A napokban is 20 fok körül alakul a napközbeni hőmérséklet.

2018. november 02. 09:47

November első hétvégéjén is 20 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Emellett esőre, de napsütésre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Pénteken kezdetben erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, majd a déli óráktól a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és nyugaton, északnyugaton több helyen valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

Szombaton az éjszakai ködfoltok megszűnése után napos, fátyolfelhős idő várható. Helyenként csak lassan oszlik fel a köd, illetve tűnik el az alacsony szintű felhőzet. Reggel helyenként még lehet eső, később csapadék már nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-14 fok lesz. Napközben 17-23 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradóra is köd várható, amely délelőtt oszlik fel. Ezt követően napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2018. november 03. 10:30
Szóval: túl gyorsan virágzott le minden, s szinte egyszerre. A méhek nem tudtak elég gyorsan dolgozni, hogy mindent beporozzanak, így kevesebb lett termésük. És apróbb lett a gyümölcs a tartós meleg miatt, sőt a meggy például a fán dunsztolódott meg, úgy három nap alatt. Egyetlen szem kajszink lett, s kb. 10 szem őszink. Körte lett volna 12 darab, de azt egy kéretlen, de gondos kertlátogató leszedte ... kocsányostól. A hagyma apró és hibás, a zöldség rozsdás és kukacos, ráadásul annyiféle rágcsáló, rovar szaporodott el a nagy meleg miatt, hogy azok is feltűnően sok kárt tettek. Az uborka nagyon bőven termett, de hirtelen és korábban megszakadt a szokásosnál. Bab, borsó nálunk szépen volt, saláta szintúgy, csak az is a szokásosnál hamarabb magzott föl. Most pedig nem akar ebben a melegben kibújni. Kapkodni kellett a leszedéssel, tartósítással. Dió két marokkal lett összvissz. Még jó, hogy maradt tavalyról. A krumplink hiába lett jó, most rohamiramban csírázik a meleg miatt. A csemege kukorica szemei nem tudtak kifejlődni, a szotyi jó, és a paradicsomunk viszont átlagon fölüli, minőségben, mennyiségben is. A paprika most is érik, de sokat locsoltuk. Eprünk most is pirosodik, bár a mérete annak is apróbb a szokásosnál. A som, ribizli, piszke, szeder mind megsenyvedte a meleget. A bodza korán leérett és gyorsan, nem is tudtam bodzás szilvát eltenni. A füge több eresztésben isteni, kapkodni kellett a befőzéssel is. A szőlő mesésen finom és rengeteg, még lekvárnak is raktam el. A cékla kisebb gyerekfej nagyságú, a rozmaring majdnem fává nőtt, a zsályára igen jó hatással volt a meleg, így mese nincs, azt kell kifigyelni, mit érdemes ültetni, mikor, de át kell állni, mese nincs. Mi kútvízzel locsolunk különben. A méztermés hiába lett jó, valami rejtélyes okból egyik napról a másikra elpusztultak a méheink. Mindez történt háztájiban, 2018-ban a déli végeken.
Agnieszka
2018. november 02. 14:20
A nyár elég rémes volt így is, h. 40 fok körül ritkábban volt, mint tavaly, tök mindegy, a 35 fok is napon 45-50. Minden ellenkező híresztelés ellenére nem lehet sem 40, sem 50 fok körül már kinn semmilyen munkát végezni, úgy, h. látszatja is legyen. Amit nem öntözünk rendszeresen és bőven, az kiég. Most visszakapjuk a szép nyarat, ami a maga idejében kihalt. Örülök is neki, de van ebben valami abnormális, ettől már nem érik sem zöldség, sem gyümölcs. Nálunk most színesednek az utcán a nyírfák, a kertben a hatalmas fűzfa. Szép, lehet gereblyézni, van mit. A gyümölcsfák már majdnem kopaszok, és most látszik, h. csak 6-7 évesek, szinte hihetetlen, h. idén már a barack, cseresznye, meggy, sőt a dió is egészen szépen termett.
hentes
2018. november 02. 13:42
Jó lenne ha legalább ilyen lenne májusig aztán jöhet a nyár.
ThunderDan
2018. november 02. 11:38
Ijesztő... a legkomolyabban mondom. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!