Janus-arcú Fidesz

2018. október 25. 17:07

A Fidesz nem szavazta meg az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról szóló európai parlamenti javaslatot.

2018. október 25. 17:07
Lehet Más a Politika

„Az LMP az elsők között karolta fel annak ügyét, hogy a műanyag termékek, így különösen a műanyagzacskók 2020-tól betiltásra kerüljenek. A párt országgyűlési képviselői és fővárosi képviselője is több kezdeményezéssel élt az ügyben. 

A kormánypártok az indítványokat többször támogatásukról biztosították, de érdemi lépést soha nem tettek - ígéreteik ellenére. A legutóbbi európai parlamenti szavazáson pedig a néppárti többséggel szembemenve tartózkodtak az erről szóló szavazáson. 

Az LMP meggyőződése, hogy a fenntartható fejlődés érdekében a szükséges politikai változásokon túl, a napi ügymenetekben, életvitelben is változtatások szükségesek. Éppen ezért tartjuk mérhetetlenül károsnak a Fidesz Janus-arcú politikáját, és felszólítjuk a kormánypártokat: valljanak színt, miért nem szavazták meg a javaslatot az Európai Parlamentben, illetve mikor nyújtják be saját beígért törvényjavaslatukat az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról.”

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2018. október 26. 07:01
Olvasom a cikket, és ennek kapcsán, aki megszavazta, attól kérdezném, akkor eztán a szemeteszsák miből készülne? Mi lesz helyette? A szomszéd kiserdőből készült papírzacskó? --- Kicsit olyasmi lendületet kapott ez az ügy is, mint az atomreaktorok elleni tiltakozás. Aminek első kijózanító példája a németeknél is akkor következett be, amikor a helyi villamoserőmű éppen ki akarja vágni a a város környéki erdőt, hogy "biomasszaként" eltüzelje.
Korrupt Kornél
2018. október 25. 21:08
A műanyagkoszorúk és temetői műanyag kegytárgyakat kellene mihamarabb betiltani!!!
kispufi
2018. október 25. 20:39
Örüljetek neki. Különben titeket is be kellett volna tiltani.
Pandaka pygmaea
2018. október 25. 19:51
Menjenek már a picsába. Eldönthetnék már végre, hogy Zöldek, valódi Zöldek, vagy látens kriptobolsevikok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!