Nyitra megye jóváhagyta az Ipoly-hídról szóló megállapodás módosítását

2018. szeptember 05. 11:57

Jóváhagyta a Helemba és Ipolydamásd között építendő Ipoly-hídról szóló megállapodás módosítását a Nyitra Megyei Önkormányzat.

2018. szeptember 05. 11:57

„Mintegy három évvel ezelőtt a szlovák fél kérésére kisebb teherbírású Ipoly-híd építése mellett döntöttek. Ebből kifolyólag minden projektdokumentációt át kellett fogalmazni. Ezért módosításra került a korábbi partnerszerződés, valamint az államközi szerződés is. Az államközi megállapodás módosítását a kormány már elvégezte. Nyitra megye a projekt társberuházójaként kedden hagyta jóvá a megállapodás módosítását” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Farkas Iván, az MKP Nyitra megyei frakciójának vezetője.  Mint hozzátette, megváltoztak a leendő híd paraméterei, kisebb teherbírású és rövidebb fesztávolságú lesz.

Az Ipoly-híd a határon átnyúló Interreg együttműködési program keretei között épül meg. Ebben partnerek és társberuházók a szlovák oldalon Nyitra megye, magyar oldalon pedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.  Néhány hónapon belül várható az ügyben az Interreg Szlovákia–Magyarország Program Irányító Hatóságának döntése, majd a kivitelezés nemzetközi közbeszerzésének meghirdetése. Ezzel kapcsolatban Farkas Iván kérdésünkre kifejtette: jelentős beruházásként a nemzetközi közbeszerzés is hosszú folyamat lehet, a legoptimálisabb becslések szerint az építkezés 2019 végén indulhat el.

Az illusztráción (Felvidék.ma) a híd leendő helye látható.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. szeptember 05. 17:44
Egy Ipoly híd építésénél van olyan, hogy szlovák fél? Bezzeg száz éve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!