Kétmilliót kaphat, ha Ófalura költözik

2018. szeptember 10. 22:49

A mecseki falu anyagi támogatással ösztönözné a fiatalok letelepedését.

2018. szeptember 10. 22:49

Kétmillió forint támogatást ad a Kelet-Mecsek lábánál található háromszáz fős Ófalu azoknak, akik lakhelyül választanák a települést –adta hírül a Pécsi STOP. „Nem szeretnénk megvárni, míg elnéptelenedik a település, ezért arra gondoltunk, hogy vissza nem térítendő támogatással és telekkel ösztönöznénk a fiatalokat a letelepedésre” – nyilatkozta a lapnak Bechli  Erzsébet polgármester.

A támogatást feltételekhez kötötték, így azok vehetik igénybe, akik:

  • házastársak, élettársak vagy gyermeket egyedül nevelő szülők,
  • munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel rendelkeznek,
  • helyi önkormányzat felé lejárt határidejű tartozásuk nincs.

„Tavaly és az idén is már 3-3 családot tudtunk így segíteni, a támogatást pedig eddig még senkitől sem kellett visszakérni. Kiosztását ugyanis megelőzi egy felmérés önkormányzati részről, miszerint látunk-e elegendő garanciát arra, hogy a támogatást igénylő be is tartja a szerződésben foglaltakat” – mondta a település vezetője a PécsiSTOP munkatársainak. Hozzátették: 2001-től 2007-ig már működött ez a támogatási rendszer, ám nem volt folyamatos, így egy 10 éves szünet után tavaly indult be ismét.

A településen egyébként gyakorlatilag nincsen bűnözés a polgármester szerint, ellenben egy minibölcsődével és egy saját óvodával is szolgálni tudják a lakosok igényeit. 

(Nyitókép: Programturizmus)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2018. szeptember 11. 21:56
Az ország egyik legszebb fekvésű települése. Ha nem a legszebb!
2018. szeptember 11. 10:50
Ez iskolapéldája az ideális környezetnek? Tényleg gyönyörű hely!
VakzKommondor
2018. szeptember 11. 10:23
https://444.hu/2018/09/11/a-cof-az-mvm-penzebol-utazott-brusszelbe-brusszel-ellen-tuntetni Majdnem annyi közpénzből utazott a cöf Brüsszelbe, amennyi közpénzt Récsel kimenő szettjére költünk.. Vesszen soros!!!
Phötön
2018. szeptember 11. 00:51
Szép kis falu. És a templommal szemben van a kocsma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!