New York egyre biztonságosabb hely

2017. december 21. 18:17

Rendkívüli mértékben csökkent a gyilkosságok száma New York városában.

2017. december 21. 18:17

New York városában rendkívüli mértékben csökkent a gyilkosságok száma – közölte egy interjúban a város rendőrfőnöke, James O'Neill.  Az AP hírügynökségnek adott interjújában a rendőrfőnök emlékeztetett rá: a csaknem kilencmillió lelket számláló metropoliszban az idén 278 gyilkosságot követtek el, 14 százalékkal kevesebbet, mint tavaly. 

Elemzők szerint az óriásvárosban évek óta folyamatosan érzékelhető a bűncselekmények arányának csökkenése, az idén azonban markáns és látványos a változás, még az erőszak fészkének tartott Brooklynban is. Egyedül Brooklynban az idén 11 gyilkosságot követtek el, míg tavaly 23, 1993-ban pedig 126 gyilkosságot regisztráltak. 

Az üdvös változásokat szakemberek annak tulajdonítják, hogy több negyedben speciális egységeket állítottak fel, és általában megnövelték a járőröző rendőrök számát. Jobb az együttműködés a különböző negyedekben szolgálatot teljesítő rendőrök között is. 

New York városával szemben például Baltimore-ban, Chicagóban vagy a négymilliós Los Angelesben nem sikerült javítani a bűnözés arányán. A marylandi Baltimore-ban az idén, december elejéig, 324 gyilkosságot követtek el, Chicagóban december 17-ig 620 gyilkosságot regisztráltak, míg Los Angelesben december 16-ig 271 volt a gyilkosságok száma.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2017. december 22. 11:39
Na akkor a libsik azon jelszava(hazugsága) is megdőlt, hogy Trump erőszakot hoz Amerikára. Mondjuk arra jó volt a dolog, hogy egy újabb bizonyíték, hogy amit ma liberális gondolkozásnak neveznek egy mentális betegség(pszichopátia), hiszen az előbb említett jelszót hangoztatva vonultak utcára, törtek zúztak, másként gondolkodó emberekre vadásztak...
Dénia
2017. december 21. 18:28
Hát ez tényleg óriási változás ahhoz képest, hogy két-három évtizede pont arról volt híres New York, hogy mennyire rossz a közbiztonság. Úgy látszik, tényleg csak szándék kérdése rendet tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!