Moszkva elítélte az észak-koreai atomrobbantás

2016. szeptember 09. 14:07

A további atomfegyver- és rakétatesztek beszüntetésére szólította fel Phenjant Oroszország. „Ragaszkodunk hozzá, hogy Észak-Korea vessen véget veszélyes kalandjainak, és feltétel nélkül hajtsa végre az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait” – állt az orosz külügy közleményében.

2016. szeptember 09. 14:07

Erőteljesen elítélte Észak-Korea legújabb kísérleti atomrobbantását, és a további atomfegyver- és rakétatesztek beszüntetésére szólította fel Phenjant pénteken az orosz külügyminisztérium. Az orosz diplomáciai tárca szerint az észak-koreai nukleáris kísérletek veszélybe sodorják az ázsiai és csendes-óceáni térség békéjét és biztonságát.

Ragaszkodunk hozzá, hogy Észak-Korea vessen véget veszélyes kalandjainak, és feltétel nélkül hajtsa végre az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait” – állt az orosz külügy közleményében. Az orosz minisztérium hangsúlyozta, hogy Észak-Korea ismét megsértette az ENSZ BT határozatait, és sürgette, hogy Phenjan mondjon le nukleáris és rakétaprogramjairól. Észak-Korea bejelentette, hogy pénteken végrehajtotta ötödik kísérleti atomrobbantását a kommunista rendszer fennállásának 68. évfordulója alkalmából.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 10. 18:16
Amerikai atomrobbantás Japánban, olálá! Észak koreai atom robbantás Észak-Koreában fúj de csúnya.
George Soros 2.0
2016. szeptember 09. 16:17
Kínának kellene már végre odabasznia. Láthatják ők is, hogy ez a kis kövér patkány egy elszabadult hajóágyú. Vagy úgy gondolják, hogy valamiért bepörög, akkor ők kimaradnak a buliból?
egysegelem
2016. szeptember 09. 16:05
Oroszorszag Eszak Korean at visz gazt Del Koreaba, mert draganak tartotta a tenger alatti vezetek kiepeiteset ami elkerulte volna Eszakot, ezert fizet Eszak Koreanak, igy is olcsobban jon ki. Vagyis a rendszert tamogatja, de legalabbis leszarja, mert ugy all erdekeben. Ilyenkor meg "eliteli". Kettos jatek ez, ahogy mindig. Oroszorszag felelos a helyzetert tobbek kozott azzal, hogy 10 millard dollaros hitelt engedett el 2014-ben.
Csigorin
2016. szeptember 09. 14:29
mondjuk atomrobbantassal unnepelni egy evfordulot... annal azert olcsobb tuzijatek is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!