II. Nagycsaládos Fesztivál szombaton a Vasúttörténeti Parkban

2016. szeptember 14. 20:21

Színes programokkal várja a NOE az érdeklődőket, hogy megtapasztalhassák: nagycsaládban élni jó!

2016. szeptember 14. 20:21

Nagyszabású fesztivált rendez a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szombaton a Vasúttörténeti Parkban.

Az eseményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten támogatja — jelentette be kedden Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke és Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete országszerte mintegy hetvenezer tagot számlál, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a tagok személyesen is találkozzanak egymással, és ezeken a találkozókon megéljék, hogy nagycsaládban élni jó — mondta el a NOE elnöke.

Az egész napos fesztiválon lesznek néptáncbemutatók, sportprogramok, bábelőadások és kézműves foglalkozások. Meg lehet tekinteni a Vasúttörténeti Park kiállításait, fellép a Forrás Néptáncegyüttes és a Málna zenekar. A Hungarikumok utcájában a kiállítók bemutatják azokat a kiemelkedő értékeket, melyek a magyarság eredetiségét, különlegességét hangsúlyozzák.

Novák Katalin arról beszélt, hogy a nagycsalád erőforrás a családtagoknak és a társadalomnak is. A nagycsalád életforma, olyan közösség, ahol mindig történik valami. A magyar kormány kiemelten támogatja a családokat, köztük a nagycsaládokat, amelyekből több mint 210 ezer él Magyarországon.

A nagycsaládosok fesztiváljára 7 ezer embert várnak. Regisztrálni szeptember 15-ig lehet. További részletek és jelentkezés: fesztival.noe.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!