Egészségügy, pánikban

2016. január 07. 23:49

Az egészségügy a legellentmondásosabb területek közé tartozik Magyarországon. Elvileg a legfontosabb közszolgáltatás, az oktatással együtt, valójában azonban a „nemszeretem” területek közé tartozik. Innen el lehet vonni pénzt, ha úgy kívánja a fiskális kényszer.

2016. január 07. 23:49
Kocsi Ilona

Hiány és pazarlás egyszerre van jelen, bár a betegek inkább csak a hiányt érzékelik. Nagyon nagy elszánás kellene ahhoz, hogy egy kormány mindezzel szembenézzen, s elszánja magát a teljes terület rendbetételére. Alapvető dogmákkal kellene leszámolni, vagy legalábbis bevallani, hogy amit ingyenesnek mondunk, már régen nem az. Vagy nem úgy, ahogy állítjuk. Is-is. Pénztárcától függően. S az ellátás minősége is ennek megfelelően alakulhat. A valóságban. Elvi szinten nem, ott még mindenki egyformán jó ellátásban részesül. Jobb nem beismerni, hogy baj van. Egyre nagyobb, az eseti pénzügyi segítségek ellenére is. Ám a hiány mindegyre újratermelődik. A régi struktúrában, az eddigi tarifákkal ez nem fog változni.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!